Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Wereld van design heeft een van de grootste namen van afgelopen eeuw verloren'

Diep bedroefd heeft het team van haardenbedrijf Focus het overlijden aangekondigd van Dominique Imbert, de oprichter van het merk. "Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar zijn familie en naar alle medewerkers van het bedrijf, aan wie hij zo gehecht was en altijd even vriendelijk behandelde." Zijn begrafenis vond plaats afgelopen vrijdag in de morgen op het kerkhof van Viols-le-Fort. Dit was de plek waar hij zoveel van hield.

Meer dan 50 jaar geleden maakte Dominique zijn eerste haard in zijn beeldhouwatelier. Het doel was om zijn huis te verwarmen met een model van metaal. 

De Gyrofocus werd de eerste hangende en draaiende haard ter wereld. Deze maakt inmiddels deel uit van de internationale designgeschiedenis. Hij is tentoongesteld in verschillende musea en is eerder uitgeroepen tot mooiste haard ter wereld.

Imbert weigerde het om als ontwerper benoemd of beschouwd te worden maar volgens het bedrijf is de wereld van design een van de grootste namen van afgelopen eeuw verloren.

Meer informatie:
Focus
www.focus-fireplaces.com

Publicatiedatum: