Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Meningen Supersalone zijn verdeeld: "Maar 17% van exposanten aanwezig"

Tweeënhalf jaar na de vorige editie opende het belangrijkste interieurevenement ter wereld, het Salone del Mobile, deze week opnieuw de deuren in Milaan. De grote designbeurs kreeg een nieuwe vorm, een nieuw beleid én een nieuwe naam: Supersalone. Maar hoe super is dat Salone dan? Nieuwsblad De Tijd zocht het uit.

 
Na een lange tijd is iedereen weer uitgelaten op de beurs in Italië. Toch is het allesbehalve business as usual. De beurs, die na het officiële uitstel afgelopen april snel in elkaar gestoken moest worden, kreeg een zwaar afgeslankte vorm. In vier hallen verzamelen op dit moment 423 exposanten. Voor wie dat toch niet klinkt als een klein evenement: in 2019 waren die exposanten nog met 2418. 

Wie een beetje thuis is in de wereld van design en interieur merkt meteen enkele grote afwezigen op daar in de beurshallen. Internationale pioniers als Vitra, Hay of Roche Bobois bijvoorbeeld beslisten niet deel te nemen aan deze ‘lastminuteminibeurs’. Al is in de wandelgangen te horen dat de meesten van hen in april 2022 wél opnieuw aan het designcircus willen deelnemen. Dat schrijft redacteur An Bogaerts van De Tijd.

Heel wat merken die de beurs naast zich neerlegden, hebben hun aandacht volop gericht op de showrooms in de binnenstad. Design Holding, de investeringsgroep boven merken als B&B Italia, Flos en Louis Poulsen, grijpt de designweek zelfs aan om een gigantische nieuwe showroom ‘D-Design’ te openen waar de drie labels samenkomen.

De meningen over het Supersalone en de designweek in het algemeen zijn verdeeld. Het hangt er maar van af aan wie je het vraagt natuurlijk. Wie op de beurs staat, geeft aan daar bijzonder blij mee te zijn. In de stad verkondigen ze dan weer ‘het einde van het Salone del Mobile’.
Zo’n vaart zal het in elk geval niet lopen. Hier en daar gaan stemmen op om er een tweejaarlijks event van te maken, maar daarvoor lijken de economische belangen van zowel producenten als de stad Milaan te groot.

Lees het complete artikel bij De Tijd (premium).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven