Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Transformad voegt nieuwe machine toe aan productieproces

Het engagement van het Hi-Tech oppervlakkenbedrijf blijft stevig in het voordeel van duurzaamheid, ook met het gebruik van hernieuwbare energie en zelfconsumptie.Transformad heeft in de Tmatt, het supermatte, anti-vingerafdruk en zelfregenererend oppervlak een productieproces geïmplementeerd met nieuwe technologie gebaseerd op robotica en kunstmatige visie. Het doel is optimaal gebruik te maken van de materialen die tijdens de productie worden gebruikt en de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd te verminderen. Dankzij de nieuwe toegepaste technologieën kunnen kleine oppervlaktefouten worden opgespoord zodra het lakproces is voltooid. Dankzij deze traceerbaarheid en de vroegtijdige opsporing van fouten is het mogelijk de tijd die nodig is om de oorzaak van het defect te corrigeren, te verkorten en het deel van de plaat dat in perfecte staat verkeert, te benutten voor andere toepassingen en zo de hoeveelheid afval te verminderen.

Transformad, een bedrijf dat FSC- en PEFC ™-bosbeheercertificeringen heeft, vertrouwt al lang op groene en hernieuwbare energie en zelfconsumptie met fotovoltaïsche panelen als een van de pijlers van hun milieubeleid. Bovendien was de visie van het bedrijf bij het bedenken van het nieuwe Tmatt-oppervlak het produceren van een gelakte plaat die kon worden vervaardigd met hout uit duurzame bossen en waarbij het gebruik van oplosmiddelen niet nodig was.

Carlos Menéndez, algemeen directeur van Transformad, is van mening dat "steeds meer consumenten en fabrikanten zich ervan bewust zijn dat onze acties moeten worden gekoppeld aan een duurzaam gebruik van hulpbronnen en dat de vraag naar producten die het milieu respecteren in feite toeneemt". Voor Transformad heeft de transformatie naar duurzaamheid een grotere internationalisering van het bedrijf betekend en is het de sleutel geweest om te kunnen concurreren op zeer gevoelige markten met milieukwesties.
Carlos Menéndez stelt dat "het vandaag de dag niet meer bespreekbaar is om niet te investeren in innovatie, en evenmin om dat niet te doen in duurzaamheid." 

De producten van Transformad worden voor Nederland verdeeld via Leeuwerik Plaatmateriaal.

Meer informatie:
Transformad
www.transformad.com 

 

Publicatiedatum: