Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentatie werk Fluidity op GLUE Amsterdam

Geke Lensink 1 van 4 Creative Citizens of Honour

Tijdens GLUE Amsterdam een vierdaagse designroute voor designers, architecten, galeries en academies, is Geke Lensink dit jaar één van de vier Creative Citizens of Honour en zal zij haar nieuwe werk Fluidity presenteren. Vier dagen lang toont Lensink haar werk - dat tot stand kwam tijdens de covid-pandemie, toen ze een nieuwe richting insloeg en begon met schilderen en wat haar bracht tot haar nieuwe collectie.

Het nieuwe werk Fluidity wordt geëxposeerd in de tentoonstelling The Parcours – In need of an Observer (gecureerd door Jan Agelink) op de Keizersgracht 704 en Stadssalon Herengracht 528. Haar andere werk Souvenir wordt onder andere in Hotel Arena gepresenteerd.


Geke Lensink.

Fluidity
Met de nieuwe serie objecten Fluidity verwerkt ze haar ideeën over de huidige tijd die volgens Lensink getypeerd wordt door een globale fluïditeit van culturen, religie, gender, seksualiteit, sociale status. Hoe meer ze in het onderwerp dook, hoe meer ze ontdekte dat deze fluïditeit niet bestaat zonder onbegrip voor ‘de ander’. Ze refereert met haar nieuwe serie aan thema’s als polarisatie, discriminatie en privilége, maar op een niet veroordelende manier. Zonder in de rol van activist te kruipen, wil ze met haar ontwerpen vooral de kracht en kwetsbaarheid van fluïditeit aanraken. Ze hoopt de kijker te prikkelen, zonder deze te veroordelen.

De serie fluidity bestaat uit drie objecten en drie kleden. Alle zes deze objecten gebruikt Lensink als drager voor ideeën. Het zijn feitelijk canvassen voor haar schilderijen die op verschillende manieren terugkomen in de objecten. Ze heeft hiervoor een periode geëxperimenteerd met kleuren, vlakken en woorden, resulterend in prachtige schilderijen met sterke teksten. Door een spel met vormen en restvormen zijn de letters niet direct te lezen, maar wordt de kijker
uitgedaagd de teksten met aandacht te ontrafelen. Tegelijkertijd refereren ze aan het modernisme en hebben ze een sterke zeggingskracht. Het zijn minimalistische ontwerpen in natuurlijke materialen en met heldere kleuren waardoor een mooie balans ontstaat tussen functionaliteit en esthetiek.

Meer informatie:
Geke Lensink
Brinkstraat 14, Amsterdam
+31 (0) 6 5020 7439
[email protected]
www.gekelensink.nl

Publicatiedatum: