Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethnicraft schudt volledig nieuwe reeks objecten uit haar mouw

Na de zomer trekt de internationale designkaravaan langzaam weer op gang. Ook Ethnicraft lanceert dit najaar een nieuwe collectie. Met de PI-collectie en Jack Indoor lanceert Ethnicraft niet alleen twee nieuwe houtsoorten binnen haar meubelassortiment, er wordt voor het eerst ook een unieke reeks Objects geïntroduceerd, samen met een nieuwe knusse lounger.De natuurlijke warme tonen van mahogany (mahonie) en rosewood (palissander) en de minimalistische vormgeving van Ethnicraft vormen samen een ingetogen symfonie van stijl en sfeer. Met de PI-collectie, kort voor Perfect Impolished, viert designer Alain van Havre de natuurlijkheid van het materiaal.

De rondingen en lijnen van het hout blijven zichtbaar in z’n twee tafelontwerpen en worden extra benadrukt door het handmatige polijsten. Dezelfde tactiele uitvoering zien we terug bij Jack Indoor: een nieuwe uitvoering van de Jack lounger met z’n karakteristieke modernistische seventies-design, maar dan nu in rosewood en met ivoorkleurige indoor-kussens.Ethnicraft schudt een volledig nieuwe reeks objecten uit haar mouw. Een collectie sculpturen, decoratieve elementen en praktische gebruiksvoorwerpen zoals kommen, borden en een prullenmand. De Objects-collectie is een decoratieve spielerei van vakmanschap en esthetiek: stukken die bol staan van het karakter zonder een moment schreeuwerig te zijn, zoals the Black Chopped bowls en de abstracte gebouwen uit de Cities-collectie. Conversation starters met een uniek verhaal die op een heel toegankelijke manier het universum van Ethnicraft in huis toelaten.Alain van Havre tekende naast de PI-collectie ook nog andere producten voor Ethnicraft: de Oak X dining table en de Oak Corto brown dining table. Twee tafeldesigns waarmee Van Havre verder borduurt op z’n voorliefde voor natuurlijke vormen. Het potenstel van de Oak X tafel weerspiegelt met z’n vertakkingen de kruin van een boom, terwijl de hardwaxolie finish de puurheid van het blanke hout, en het ontwerp als geheel, benadrukt. De Oak Corto brown tafel gaat dan weer voor een intense beleving met diepbruin geverfd eik en een geverniste afwerking. Het afgeronde vierkante tafelblad van 140 cm X 140 cm versterkt tot slot de innige ervaring die Ethnicraft elk seizoen weer biedt.

Meer informatie:
Ethnicraft
www.ethnicraft.com

Publicatiedatum: