'Woonbranche staat te springen om extra mensen'

Door de toenemende vraag en het tekort aan goede interieurvakmensen staat de woonbranche te springen om extra mensen. Het Hout- en Meubileringscollege (HMC), WSP Rijnmond (WSPR) en UWV pakken dit probleem gezamenlijk aan. 

Op dit moment worden er al 30% meer studenten opgeleid ten opzichte van voorgaande jaren, maar deze 130 studenten zijn maar een fractie van het aantal dat nodig is om het tekort van zo’n 800 openstaande vacatures in de branche op te vullen. Om het probleem in een stroomversnelling aan te pakken is er gekeken naar de mogelijkheid om kandidaten aan te trekken die passen bij het profiel van interieurvakmensen.


Foto's: HMC.

De nieuwe opleiding zal negen maanden duren, waarbij men één dag per week naar school gaat en de overige dagen het vak leert in een bedrijf. Het werven en selecteren gaat de komende tijd van start. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er zo’n 15 á 20 kandidaten de opleiding gaan volgen en werkzaam worden bij één van de werkgevers. Wanneer deze nieuwe aanpak een succes is, zullen andere regio’s in Nederland volgen.

Meer informatie:
Hout- en Meubileringscollege (HMC)
Arlandaweg 173-175
1043 HR Amsterdam
020 - 680 28 28
amsterdam@hmcollege.nl
www.hmcollege.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven