Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Twee keer zoveel deelnemers GLUE Amsterdam'

De tweede editie van GLUE amsterdam connected by design gaat bijna van start. Wat is er nieuw en bijzonder? Allereerst belooft GLUE dat de stad Amsterdam vanuit allerlei bijzondere locaties niet drie, maar dit jaar vier dagen lang zal bruisen van creativiteit. Ook tonen van 16 tot 19 September 2021 twee keer zoveel deelnemers hun nieuwste ontwerpen. Achter de anders gesloten deuren door de hele stad wemelt het van de creativiteit. Ontwerpers, bureaus, showrooms, broedplaatsen, makerspaces, designwinkels, galeries, hotels, GLUE Hubs, culturele partners als het Stedelijk Museum Amsterdam en dit jaar voor het eerst: creatieve opleidingen als Artemis, ze doen allemaal mee aan de vierdaagse designroute. 


Hollands Licht presenteert Pleat by DUM Office.

Iedereen verheugt zich erop om de designstad weer samen tot leven te brengen. Dat blijkt uit de meer dan 160 deelnemers aan het event; verenigd in diverse Hubs en op locaties die makkelijk te bereiken zijn. GLUE telt maar liefst twaalf GLUE Hubs zoals Hotel Arena Amsterdam, Contact Amsterdam, DMD Amsterdam, het Conservatorium Hotel en Mart Visser Design. Het prettige gevolg is dat er meerdere deelnemers op een locatie presenteren, waardoor spontane samenwerkingen ontstaan. Zo vinden designlabel Banne van interieurbedrijf Zuiver en GLUE’s founding partner Interface elkaar in hun duurzame doelen tijdens een gezamenlijke presentatie in GLUE Hub Hotel Arena. En werkt food illustrator Sandra Roozendaal voor haar nieuwe project geïnspireerd op pizza, samen met Hans de Gooijer van de bijzondere pizza-oven Fernus. 


Circulaire Banne Bloom outdoor lounge chair - Peter van de Water.

“Het is ongelofelijk om te zien hoe groot en bruisend de creatieve industrie in Amsterdam is, dat ze elkaar vinden en dat de groei is er nog lang niet uit is”, zegt David Heldt, samen met Janine de Jong en Guus van Maarschalkerweerd oprichter van GLUE. 


Dashes by orange or red in samenwerking met het Textielmuseum.

Om diverse creatieven een verdiende plek in de schijnwerpers te bieden, introduceren ze dit jaar GLUE TV. In samenwerking met creatieve mediapartner A'DAM&Co en Salto TV worden deelnemers op de 18e verdieping van A’DAM Toren in een comfortabele huiskamer annex tv-studio geïnterviewd door Daan Borrel, Jeroen Junte, Andrew Makkinga, Tracy Metz, Marsha Simon en Viveka van de Vliet over hun visie op het vak, passie, samenwerkingen en het GLUE-thema: ‘The city is ours’.


Thomtable by Floor & Mares Thomassen - Thomstudio.

Designliefhebbende bezoekers kunnen gratis de designroute lopen of fietsen. De GLUE City Map is voorafgaand en tijdens het event te verkrijgen op alle locaties en via de website.

Meer informatie:
GLUE Amsterdam
glue.amsterdam 

Publicatiedatum: