Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkgevers staan te springen om verkopers van keukens en badkamers en in bouwmarkten

De arbeidsmarkt in de detailhandel is zich aan het herstellen van de coronacrisis. De vraag naar personeel in de detailhandel is in korte tijd snel gestegen. Het aantal banen in de detailhandel was op maart 2021 weer op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. Vooral bij winkels in de foodsector, zoals supermarkten en speciaalzaken, groeide het aantal banen met 5% in 2020. Bij webwinkels steeg de werkgelegenheid vorig jaar zelfs sneller dan daarvoor. Winkels in de non-foodsector hadden wel last van de coronacrisis. Tijdens de twee lockdowns gingen hier veel banen verloren.


Foto ter illustratie via DB Keukens.

Aan het einde van het tweede kwartaal van 2021 was de vraag naar personeel in de detailhandel groter dan de vraag van voor de coronacrisis. Werkgevers staan te springen om specialistische verkoopfuncties, zoals verkopers van keukens en badkamers, verkopers in bouwmarkten, en elektronicawinkels. Ruim 15% van de ondernemers in de detailhandel geeft inmiddels aan problemen te ondervinden door personeelstekorten.

UWV werkt samen met werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Zo werkt UWV samen met de FG groep, een groep waaronder meerdere keuken en sanitair winkels vallen. UWV levert kandidaten aan die via een leerwerktraject binnen maand aan de slag gaan als verkoper. Wanneer het leerwerktraject positief verloopt krijgt de kandidaat een aanstelling van zes maanden als junior verkoper. De eerste kandidaten hebben dit proces doorlopen en werken nu met veel plezier bij Keukensale.

Bron: UWV

Publicatiedatum: