Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Parador gaat klimaatneutraal produceren

De directie van Parador heeft een catalogus van maatregelen opgesteld om de kooldioxide-emissies in de productie tot 2025 sterk te reduceren en de productie in de vestigingen Coesfeld en Güssing klimaatneutraal te maken. Parador zet daarmee een nieuwe mijlpaal in zijn duurzaamheidsmanagement, waartoe de onderneming zich reeds vele jaren met succes verbonden heeft.Parador heeft een omvangrijke catalogus van maatregelen opgesteld om de koolstofdioxidebalans elk jaar stapsgewijs te reduceren. Zo heeft de onderneming het doel haar CO2-emissies bij de productie in de vestigingen Coesfeld en Güssing aanzienlijk te reduceren en tegen 2025 volledig klimaatneutraal te maken. Het gaat onder meer om stappen zoals de overschakeling op 100% groene elektriciteit, het vermijden van stookolie in de toekomst en een hulpbronnenefficiënte productie.

Parador heeft reeds verdere maatregelen gepland met betrekking tot hulpbronnenefficiëntie en de EcoDesign-criteria van het Duitse Umweltbundesamt die bij toekomstige productontwikkelingen zullen worden toegepast. Zo heeft de onderneming in het kader van haar duurzaamheidsbeheer nu voor het eerst de CO2-voetafdruk van de vestigingen Coesfeld en Güssing en voor de afzonderlijke productcategorieën in kaart gebracht. Op lange termijn is het de bedoeling de emissies in de hele waardeketen te verminderen.

Parador heeft de tweede cyclus van zijn EMAS III-certificering met succes afgerond en publiceert sinds 2016 een jaarlijkse milieuverklaring die door een externe milieuverificateur wordt gevalideerd. Daarin deelt Parador o.a. zijn maatregelen en resultaten op het gebied van duurzaamheidsmanagement mee. Een andere stap in de richting van duurzaam ondernemen is de toepassing van de Duitse duurzaamheidscode (DNK), waartoe Parador zichzelf heeft verbonden. De Duitse duurzaamheidscode is een internationaal hoog aangeschreven en toepasselijke rapportagenorm voor duurzaamheidsaspecten. De DNK beschrijft minimumvereisten voor de rapportage over niet-financiële prestaties van ondernemingen. Het staat onder toezicht van het Bureau van de Duitse Raad voor Duurzame Ontwikkeling, dat namens de Duitse Bondsregering optreedt. Het doel is de duurzaamheidsinformatie van de onderneming in de toekomst volgens deze wereldwijd erkende, uniforme sleutel te presenteren en zo de duurzaamheidscommunicatie van Parador verder te ontwikkelen.

Parador was de eerste onderneming in de vloerbedekkingsindustrie die een DNK-rapport opstelde. Voor het boekjaar 2022 zal de onderneming voor het eerst een duurzaamheidsverslag opstellen dat rekening houdt met zowel de EMAS- als de DNK-normen. Op deze manier creëert de vloerenfabrikant uit Coesfeld verdere vergelijkbaarheid en transparantie met betrekking tot zijn duurzaamheidsprestaties en onderstreept hij zijn houding om zijn verantwoordelijkheid voor onze maatschappij te nemen en in de praktijk te brengen. 

Meer informatie:
Parador
www.paradorfloors.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven