Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Textieltalk met Gustaf Westman

Architect en bekroond ontwerper Gustaf Westman nodigde Massproductions uit in zijn nieuwe HQ, op Östermalm in Stockholm. Het kantoor heeft een unieke mix van kleur, textiel en vormen. Tussen de vele iconische ontwerpen van Gustaf zelf, vinden we Massproductions Crown fauteuil in de eclectische stof Argo, ontworpen door Raf Simons voor Kvadrat. We stelden hem enkele vragen over zijn nieuwe kantoor en zijn harige keuze voor de Crown-fauteuil.Wie is Gustaf Westman?
Haha, dat is altijd moeilijk te beantwoorden! Maar een ding dat ik ben is een meubelontwerper, dan waarschijnlijk een heleboel andere dingen!

"De manier waarop ik de stoel eerder heb gezien is op een meer strikte manier, ik dacht dat het leuk was om met die vorm te spelen en een meer organische en levendige stof toe te voegen. Ik vond het zo gaaf eindigen, en naar mijn mening gaf het nog meer veelzijdigheid aan de stoel."

U heeft een nieuw hoofdkantoor in het centrum van Stockholm, wat was uw visie bij het ontwerpen van de ruimte?
Dit is de eerste keer dat ik een ruimte als deze voor mezelf ontwerp, dus ik denk dat mijn visie heel breed was en mijn doel was om zoveel mogelijk materialen en kleuren uit te proberen. Het kantoor is grotendeels ondergronds, dus het was belangrijk om het licht en kleurrijk te maken.

De stof Argo is ontworpen door Raf Simons voor stoffenproducent Kvadrat en is geweven van de lange zijdeachtige haren van de Angora-geit, die een uitzonderlijk zachte en glanzende diepe pool opleveren.

Waarom heb je Crown gekozen voor je kantoor?
De Crown is, net als het kantoor, een zeer veelzijdige stoel. Hij kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, wat perfect is voor iemand als ik, die voortdurend aan het herinrichten is. Het is ook een klassieker met een zeer aantrekkelijk design en hij past goed bij veel verschillende vormen en kleuren.

Vertel ons eens over de kleur en stofkeuze van de Crown fauteuil?
Ik heb de stoel al eerder strenger gezien, het leek me leuk om met die vorm te spelen en een meer organische en levendige stof toe te voegen. Ik vond het zo cool eindigen en naar mijn mening gaf het meer veelzijdigheid aan de stoel. 

Lees hier het complete artikel

Publicatiedatum: