Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Architect@Work Kortrijk wordt historische editie

"Aanmeldingen lopen heel vlotjes binnen"

Architect@Work Kortrijk is druk bezig met de invulling van de laatste inhoudelijke details, maar wel liggen al heel wat zaken vast voor deze historische editie. "Toen de overheid weer mogelijkheid gaf tot het houden van beurzen zijn we direct van start gegaan", vertelt Nathalie Sandra van de organisatie. "Het is de tiende editie in ons thuisland België, extra bijzonder dus." Dat weet ze te vertellen over de komende editie van de beurs die op 21 & 22 oktober in Kortrijk wordt gehouden.Het belangrijkste van de beurs is het thema, de kapstok van élke Architect@Work. In oktober wordt dit Healthy Materials, waarbij de focus niet enkel ligt op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt. Dat vertelt Nathalie Sandra van de organisatie. "Dit van bij de ontwikkeling, tot en met het recyclen en de impact op mens en milieu. Het komt er op neer dat er een relevant overzicht zal worden gegeven van dé megatrend van deze tijden, gericht op zowel de (interieur)architect en de voorschrijver." 

De organisatie kan verder melden dat een uitgebreid seminarprogramma rond dit thema vorm krijgt en dat inmiddels de samenwerking met NAV, AiNB, Orde van Architecten en de diverse mediapartners bevestigd is. Er zal daarenboven ook volledig hybride georganiseerd worden, waardoor bezoekers zowel live als virtueel aanwezig kunnen zijn. Hybride betekent concreet onder meer dat alle seminars online kunnen worden gevolgd en dat alle getoonde producten online uitgebreid raadpleegbaar zijn. Bezoekers kunnen ook op voorhand meetings inplannen met de exposanten.

Programma
"Bekijken we het programma, dan merken we hoe op een lezing van Herman Konings het seminarprogramma op donderdag 21 oktober om 11 uur op gang ‘trapt’. Om 14 uur volgt een seminar met Tom Dixon, waarna het om 16 uur de beurt is aan Orde van Architecten – Vlaamse Raad, met ‘Zorgen voor gezonde materialen: is onze toekomst healthy materialized?""Bij die laatste lezing wordt de vraag gesteld hoe we kunnen evolueren van massaproductie naar massa-reproductie. Verder bekijkt men de impact van de levensduur van materialen op het individu, de omgeving en de maatschappij en wordt het momenteel populaire circulair bouwen ontleed. Is dit een hype of integendeel the way of the future? Is de isolatie van vandaag het asbest van morgen? Is ons financieel model aan heroriëntatie toe? En wat is het gevaar van greenwashing? Hier behandelt men onder meer bio in de bouw en het gebruik van tools als de Totem of Mosard."

De dag wordt afgesloten om 18 uur met In de bres voor ons modernistisch erfgoed, een initiatief powered by architectura.be.Op vrijdag 22 oktober, opent de NAV de debatten met een zéér actuele lezing: Klimaatrobuust ontwerpen tegen droogte en overstromingen.

“De aanmeldingen lopen al van net na de bekendmaking van de Veiligheidsraad heel vlot binnen”, lacht Nathalie Sandra. “Dat verrast ons niet. We wisten immers al van A@W edities die in 2020 wél konden doorgaan (Kopenhagen, Parijs, Rotterdam, Wenen en Berlijn) hoezeer zowel de bedrijven als de bezoekers nood hebben aan live contact.”

“Architect@Work wordt na een véél te lange louter digitale periode een ideale gelegenheid om weer optimaal fysiek te netwerken en zaken te doen. Als totaalevenement zal het ongetwijfeld een katalysator vormen, als eerste grote ontmoetingsmoment uit de sector. Het hele team kijkt er alleszins naar uit om weer face-to-face contact te hebben, het was en is broodnodig!”

Meer informatie:
Architect@Work
kortrijk.architectatwork.be