Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'More is more, in plaats van less is more'

Impact van kleuren in interieur onderzocht

De kleurrijke, over-the-top collectie, in samenwerking met de Britse patroon- en textielontwerper Zandra Rhodes is niet te missen. Ikea lanceert de limited collectie, die het samen met haar ontwikkelde. Samen onderzocht het Zweedse warenhuis hoe de kracht van kleuren en patronen ook aan het interieur karakter en charisma kunnen geven. Als resultaat lanceert Ikea de Karismatisk-collectie, een kleurenfestijn.

De Karismatisk bestaat uit 26 producten met gewaagde patronen en uitgesproken kleurenpaletten, typerend voor Rhodes' werk.
De lijn bevat onder andere een knalroze draagtas, kussens met slangenpatroon en goudkleurige lampenkappen. De collectie is vanaf september verkrijgbaar in alle Ikea winkels.


De limited collectie Karismatisk met de Britse patroon- en textielontwerper Zandra Rhodes.

More is more
Bij deze collectie draait het niet om 'less is more', juist om 'more is more' - dat is het hart van Karismatisk. Denk aan kussens en vloerkleden met prints vol sterren, speelse kronkels en bloemen. Ook bestaat de collectie uit verschillende handgeblazen vazen, een sprei en een kleurrijk kamerscherm. Details als plooien en strikjes refereren naar de romantische jurken van Rhodes en voegen een stukje high fashion glamour toe. De glimmende stof is ook los verkrijgbaar om zelf een jurk, sjaal of kussen van te maken. Het levendige kleurenpalet van goud, warm roze, knalrood, koninklijk paars en kobalt blauw licht elk interieur op.



Over Zandra Rhodes
Zandra Rhodes is een 'one of a kind' mode-ontwerper, die een stempel heeft gedrukt op de mode-industrie. Hiervoor ontving zij meerdere onderscheidingen. Ze werkte onder andere samen met Valentino, opende het Fashion and Textile Museum in Londen en kleedde beroemdheden als prinses Diana, Kylie Minogue en Freddie Mercury. Rhodes studeerde textieldesign aan de Royal College of Art in Londen, runde er een kledingboetiek en lanceerde haar eerste collectie in 1969.



Meer informatie:
Ikea
www.ikea.com

Publicatiedatum: