Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuze uit verschillende interieurstijlen voor woningen

Ben je uitgekeken op de huidige inrichting van je woning? Mogelijk is het wisselen van interieurstijl een goede optie. Interieurstijlen zijn er in tal van verschillende soorten. Wie denkt dat het bij een moderne of klassieke stijl blijft heeft het mis. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om voor een industriële salontafel te kiezen? Ook een mooie klok met industriële tandwielen kan een fraaie toevoeging zijn aan je interieur. Wie tussen de weilanden woont kan een landelijke stijl overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van fraaie eikenhouten tv meubels, een houten eettafel en een rieten dakbedekking. In dit artikel lees je meer over de verschillende interieurstijlen. 

Combinatie van verschillende stijlen 
In de meeste woningen wordt niet voor één interieurstijl gekozen. Een combinatie van stijlen komt vaak voort uit het feit, dat jij mogelijk andere meubels mooi vindt dan je partner. Denk aan een combinatie van een strak modern interieur met een aantal industriële elementen. Het voorbeeld van de klok met tandwielen werd al genoemd. Ook een oude hanglamp uit een voormalig Oost-Europese fabriek is een typisch voorbeeld van een industriële toevoeging aan het interieur in huis. Naast de combinatie van modern en industrieel doet ook een combinatie van klassiek en industrieel het vaak goed. 

Botanische interieurstijl met veel groen 
Iets minder vaak gekozen wordt de botanische interieurstijl. Het is de ideale stijl voor mensen met groene vingers! Bij een botanische stijl hoef je niet per definitie te denken aan een woonkamer vol met planten. Combineer een paar grote kamerplanten met kleinere planten in vrolijke bloempotjes op een dressoir of in de vensterbank. De wanden voorzie je van een diepe groene kleur of bijvoorbeeld een fraai behang met planten. Op voorhand lijkt het de kamer erg druk te maken. De combinatie zorgt echter voor rust en sfeer. Kamerplanten zuiveren de lucht in de woonkamer. Zo hebben ze ook een praktisch nut! 

Scandinavische interieurstijl in Nederland 
Ook de Scandinavische interieurstijl is het bekijken waard. Zelfs wanneer je niets met Scandinavië hebt! In een Scandinavisch interieur wordt vaak voor rustige kleuren gekozen. Denk aan grijs, donkergeel, de kleur van hout, enzovoorts. De rust die een Scandinavisch interieur uitstraalt is geliefd bij veel huishoudens. Met subtiele details voorkom je dat een Scandinavisch interieur saai wordt. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes aan de muur, een paar grote kamerplanten, enzovoorts. Op Pinterest vind je talloze voorbeelden van mensen die voor een Scandinavisch interieur hebben gekozen. Je vindt er ook voorbeelden van de andere interieurstijlen. 

Publicatiedatum: