Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Glazed Bricks van StoneCycling & Studio Mixtura

Bakstenen schitteren met nieuwe op afval gebaseerde beglazing

StoneCycling richt zich op het creëren van duurzame bouwmaterialen zonder concessies te doen aan de esthetiek. Geglazuurde bakstenen zijn al lang in de gedachten van het bedrijf. ''We zijn al dol op onze Shine serie van WasteBasedBricks, de truffel, aubergine en Wasabi. De speciale toplaag die we ontwikkelden uit hergebruikte materialen is een eyecatcher voor de gevel- of binnenwandbekleding.''

Daarom heeft het bedrijf besloten om de Shine-collectie uit te breiden met een serie innovatieve en unieke op afval gebaseerde beglazing. ''En omdat we geloven in de kracht van samenwerking met branchespecialisten, zijn we gaan samenwerken met Studio Mixtura, een van de meest opwindende nieuwe experts op dit gebied.''

De alchemie van geglazuurde bakstenen
Studio Mixtura is in 2015 opgericht door Daria Biryukova vanuit een fascinatie voor het experimenteren met afval en secundaire grondstoffen. Daria is op zoek naar slimme, duurzame en mooie oplossingen voor het dagelijks leven en haar beglazing is tentoongesteld op verschillende designbeurzen, waaronder Dutch Design Week, het Tallinn Design Festival en Il Salone Del Mobile Milan.

Binnen dit project levert Studio Mixtura de kennis van een alchemist om het uitgebreide onderzoek voor grootschalige toepassing van de glazuren op onze duurzame WasteBasedBricks verder te ontwikkelen.

Missie naar 100% op afval gebaseerde bakstenen
Delfstoffenwinning is een destructieve industrie voor het milieu en heeft een directe impact op het landschap door tonnen afvalmateriaal achter te laten, dat niet wordt gebruikt.

We streven naar esthetische kleurrijke toepassingen voor dit soort afvalstromen, maar ook door gebruik te maken van afval van lokale keramiekproducenten. Door bij te dragen aan een aanzienlijke toename van de hoeveelheid afval die we in elke steen gebruiken, sluit dit perfect aan bij onze missie om te werken aan het creëren van prachtige bouwmaterialen gemaakt van 100% afval.

Op afval gebaseerde geglazuurde baksteen (WBGB)
Met de nieuwe samenwerking met Studio Mixtura wil StoneCycling een collectie creëren met nieuwe oppervlakteontwerpen die zowel voor gevel- als binnenwandbekleding kunnen worden gebruikt.

Project WasteBasedGlazedBrick wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Nederlandse cultuurfonds voor design, architectuur en digitale cultuur. 

De collectie wordt gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week in 2021. 

Meer informatie:
StoneCycling
www.stonecycling.com

Publicatiedatum: