Aangeboren traditie omgezet in designstukken

Enerzijds is het hedendaagse design vrij om zich uit te drukken in een evenwichtige vorm waarin de nuances het verschil maken, anderzijds zijn er gevallen waarin de geografische herkomst van de ontwerper een esthetiek definieert waarvan de referenties sterk genoeg zijn om de overgang van lokaal naar globaal te maken.Dit is het geval bij Kenneth Cobonpue, een op de Filippijnen geboren ontwerper met een internationale achtergrond, die een duidelijke visie heeft gehad op industrieel design als aanvulling op zowel het ambachtelijke vakmanschap bij de verwerking van verschillende materialen als de behoeften van de meubelsector. En het is dankzij deze veelzijdige vaardigheden dat de collecties van KENNETHCOBONPUE zelfs ver van hun plaats van herkomst bekendheid en erkenning bij het publiek hebben verworven.

Vooral de natuur speelt een grote rol in zijn ontwerpen: weelderig en veelzijdig, geïnspireerd door de lijnen, de materialen, de proporties en de meer dan levensgrote afmetingen, zoals vaak het geval is op de eilanden van de Filippijnse archipel.

Neem bijvoorbeeld de stoel Zaza, waarvan de rugleuning lijkt op een groot varen- of palmblad, waaronder men comfortabel in de schaduw kan zitten. Een stuk van microvezel dat een theatrale impact heeft op de ruimte, bijna als een troon.

Kenneth Cobonpue wordt beschouwd als een meester in het gebruik van rotan in een hedendaagse stijl. Zijn gevoeligheid blijkt duidelijk uit de Yoda sofa, waar de elasticiteit van het materiaal wordt uitgebuit, zodat de rugleuning een maximaal comfort kan bieden. Ook hier is het spel met de schaal een van de ontwerpfocuspunten, samen met de beweging en de zichtbare openingen tussen de stokken, wat resulteert in een visueel lichte en toch royale sofa, bedoeld om ultieme ontspanning te garanderen.

Zelfs de inspiratie achter de kleinschalige accessoires is direct herkenbaar. De Pebble-tafels zijn handige bijzet- en salontafels voor de woonkamer, die dankzij verschillende hoogtes kunnen worden gerangschikt of lichtjes worden overlapt, om organische, steeds veranderende vormen te creëren, zoals de bedding van een rivier die stroomt over de stenen die hen inspireren.

KENNETHCOBONPUE maakt gebruik van onderzoek naar technologie en materialen om vakmanschap tot leven te brengen in een nieuw creatief tijdperk, wat niet alleen resulteert in eclectische, maar ook universele inrichtingsvoorwerpen, geïnspireerd door de natuur, die karakter geven aan elke omgeving.

Meer informatie:
Clara Buoncristiani 
PR Boutique Firm s.r.l.
Via S. Giovanni Bosco, 6
25125 Brescia (BS), Italy 
+39 030 0972748 
info@clarabuoncristiani.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven