Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderneming uit Zoetermeer verdubbelt productieoppervlak

Lijmproducent Peter Bijlard: "Streven is om op een beheersbare manier te groeien"

Bij de 65-jarige lijmproducent Bijlard International gaat het jubileum gepaard met een flinke uitbreiding. Het productieoppervlak werd maar liefst verdubbeld. In de nieuwe hal waar de lijmen en kitten geproduceerd worden, gebeurt dat met behulp van eigen opgewekte energie met de op het dak geïnstalleerde zonnepanelen.

"In nog geen vier maanden tijd hebben we het voor elkaar gekregen om onze productiefaciliteit met duizend vierkante meter uit te breiden. Op 19 januari begonnen we met de bouw en op 7 mei is het nieuwe pand opgeleverd", vertelt een trotse Peter Bijlard, eigenaar van het familiebedrijf en zoon van de oprichter.

Jos Tourné, die zich sinds 2016 bezig houdt met de marketing en communicatie binnen het bedrijf uit Zoetermeer, vult aan: "De nieuwe hal komt geen dag te vroeg. Sinds vorig jaar hebben we een enorme groei doormaakt en door de uitbreiding kunnen we aan alle aanvragen voldoen."


Jos Tourné en Peter Bijlard voor het pand van lijmproducent Bijlard.

Omslagpunt
In 2007 is er een omslagpunt geweest. "Vanaf toen zijn we namelijk overgegaan van een handelsonderneming naar een productiebedrijf. Hierdoor zijn de lijntjes nog korter geworden en konden we nieuwe markten aanboren."

Peter haakt hierop in: "Je hebt het volledige productieproces in eigen hand, waardoor je ook custom-made producten kunt aanbieden voor klanten. Met een eigen laboratorium met een bezetting van drie FTE’s en één of meerdere stagiaires gonst het ook op die afdeling van de activiteiten."


De nieuwe hal in Zoetermeer, waarmee het productieoppervlak verdubbelt.

Groei met beleid
Bij Bijlard zijn ze uitermate blij met de groei die zij doormaken. Echter blijft Peter met beide benen op de grond staan en legt uit dat groei ook zo zijn uitdagingen kent. "Het streven is dan wel groei, maar wel op een beheersbare manier. De vooruitgang die we maken willen we stapje voor stapje maken."

Jos is het hier volledig mee eens en licht toe waarom dit zo belangrijk is: "We moeten eerst zeker weten dat we het kunnen produceren en pas daarna kun je klanten pas bedienen. Dit is nodig om een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten. Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard."


Door de uitbreiding is er meer opslagruimte, waardoor er nog meer uit voorraad geleverd kan worden.

Naast het aantal orders is ook het klantenbestand door de jaren heen sterk gegroeid bij Bijlard. De deelnames aan beurzen hebben hier een rol in gespeeld, vandaar dat Peter en Jos blij zijn dat er de komende tijd weer evenementen gehouden mogen worden. "In 2017 namen wij voor het eerst deel aan Domotex. Dit pakte ontzettend goed uit. Er kwamen aanvragen vanuit alle windstreken binnen. Ook dit jaar zijn weer van de partij", vertelt Jos. Op 12, 13 en 14 september staat voor hen de eerste beurs sinds lange tijd op de planning: de Interieur Collectie Dagen (InCoDa).

Meer informatie:
Bijlard International
Platinastraat 141
2718 SR Zoetermeer
079 343 75 38
[email protected]
www.bijlard.com