Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leoxx voegt antimicrobiële technologie toe aan Amtico Form-collectie

Het is niet verwonderlijk dat we in deze tijd veel waarde hechten aan veiligheid, gezondheid en een goede hygiëne. Niet alleen in de zorg, voedselverwerkende industrie of de horeca, maar ook op kantoor, in winkels en zelfs thuis is het belang van een schone en bacteriearme omgeving groter dan ooit. Daarom introduceert Amtico een nieuwe ontwikkeling voor extra bescherming en gemoedsrust: de toevoeging van een antimicrobiële technologie aan de Amtico Form-collectie.De antimicrobiële technologie van Amtico wordt mogelijk gemaakt door de toevoeging van ionisch zilver. Ionisch zilver is een additief waarvan is bewezen dat het de groei van bacteriën zoals MRSA of E. coli gedurende de gehele bruikbare levensduur van het product tegengaat. Onafhankelijke tests van de Form-collectie hebben een reductie van maar liefst 99,99% in bacteriën aangetoond in een tijdsbestek van 24 uur. Daarbij heeft het gebruik en de slijtage van de LVT-vloer geen invloed op de antimicrobiële eigenschappen. Versnelde verouderingstests van Amtico hebben namelijk aangetoond dat het vermogen van ionisch zilver na tien jaar nog net zo effectief is. Zelfs schoonmaken met agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel, alcohol en MEK verwijdert deze ingebouwde bescherming tegen bacteriën niet.

De antimicrobiële technologie is beschikbaar voor nagenoeg alle vloeren in de Amtico Form-collectie, met uitzondering van de Barrel Oak-producten. Daarnaast is de technologie ook geïntegreerd in de Amtico Marine-collectie, een collectie die geschikt is voor toepassing in de maritieme sector. Op korte termijn komt de antimicrobiële bescherming ook beschikbaar voor Signature- en Spacia-vloeren. Alle genoemde collecties zijn projectgeschikt en uitstekend toepasbaar in ruimtes die intensief worden gebruikt. Daarbij worden er alleen ftalaatvrije en biologische weekmakers gebruikt en dragen de collecties onder andere een Indoor Air Comfort Gold- en M1-certificering. Dit maakt ze uitermate geschikt voor projecten waar well-being centraal staat en die volgens BREEAM of LEED gebouwd worden.

Meer informatie:
LEOXX
www.leoxx.nl 

Publicatiedatum: