Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Wij zijn geen kopieermachine, maar ontwerpen onze eigen modellen''

JR Collections aardig in de lift: alle merken onder 1 dak in 1 showroom in Nieuwegein

JR Collections By Jaap Rebel komt met mooi nieuws. Het in Nijkerk gevestigde internationale meubelagenturenbedrijf gaat al haar merken samenvoegen onder een dak in De Woonindustrie te Nieuwegein. Daarnaast groeit het bedrijf aanzienlijk en heeft het nog genoeg plannen in het verschiet liggen.

Jaap Rebel zit in een flow. Hij is onlangs opa geworden van zijn derde kleinzoon en daarnaast gaat het ook zakelijk gezien goed: er is een nieuwe medewerkster aangenomen, hij neemt intrek in een nieuwe, grotere showroom in De Woonindustrie en gaat aan de slag met nieuwe modellen voor zijn internationale merken die hij voert. 

Voorheen had JR Collections twee aparte showrooms in het inkoopcentrum. Beneden vertegenwoordigde zoon Hermen het merk Meblomark en op de eerste verdieping stond Jaap in de stand van JR Collections. ''Ik heb de kans gegrepen om een grote showroom in de hoek op de eerste verdieping, waar voorheen Topform zat, te betrekken waar alle merken onder een dak samen kunnen komen. De officiële opening hiervan zal tijdens de VAKdagen plaatsvinden, op maandag 13 september.''


Model Darwin van VARAM.

TV Debuut
Ook maakt het meubelbedrijf binnenkort haar debuut op televisie. ''Er komt in de tweede week van september een filmploeg van RTL4 naar onze showroom in DWI die onze meubelmerken gaat filmen voor het programma ''Heel Holland Woont''. Alle internationale merken die wij vertegenwoordigen komen dan op de buis. We zijn benieuwd wat het gaat doen.''

Altijd bezig
Naast al deze ontwikkelingen blijft eigenaar Jaap Rebel altijd bezig. ''Wij zijn altijd aan het ontwikkelen en bezig nieuwe modellen en meubellijnen te ontwikkelen. Je hoort veel dat modellen gekopieerd worden. Dit doen wij niet. Ook zijn we geen trendsetter. We kijken naar de trends en de vraag vanuit de markt en gaan dan zelf aan de slag en vertalen dat naar onze vijf diverse fabrieken toe. Dit maakt dat we prijstechnisch heel sterk zijn.''

“We brengen ook op deze beurs onze vernieuwde samenwerking in actie met Varam. Dit is een fabrikant van zitelementenbanken met relaxfuncties en keuzes uit alle elementensoorten.”

Ook is de meubelspecialist de samenwerking aangegaan met diverse stoffenleveranciers als Silvera, Textaafoam, Leotex, Keijmer en Kobe. ''Dit maakt dat we meubels leveren met een topkwaliteit aan stoffen. Ook in België zijn we met een weverij Symfony Mills in contact, die voor ons exclusief textiel aan het weven is in België. Dit presenteren we ook tijdens de VAKdagen in september aan onze klanten. We hebben ook soms stoffen exclusief voor ons zelf laten vastleggen om meer exclusiviteit uit te stralen. Daar hebben we zeer warme en goede contacten weten te leggen met Leotex Hilvarenbeek.”

Retour
Qua problemen rondom leveringen en schaarste van grondstoffen als gevolg van de coronacrisis heeft JR Collections steeds minder last. ''Het lijkt voor ons steeds meer op zijn retour te lopen. Dit komt wel doordat we vijf fabrieken in Polen hebben. Dit betekent dat we de collectie kunnen verdelen qua productie en dus niet afhankelijk zijn van een fabriek.''

Daarnaast is het wel zo dat het meubelagenturenbedrijf te kampen heeft met duurdere prijzen voor grondstoffen, als metaal en hout. ''Hout is schaars en metaal is qua transport veel duurder geworden. Hier hebben wij ook mee te maken. We hopen snel dat alles weer terug gaat naar zoals het was, maar dat zal nog wel even duren,'' besluit Jaap Rebel.

JR Collections is, met al haar 5 internationale merken; Meblomark, Agpol, Sofa Industries, Beatris en Varam te vinden in Stand B215 in De Woonindustrie te Nieuwegein. 

De VAKdagen vinden plaats op 12, 13 en 14 september en 20 en 21 september. 

Meer informatie:
JR Collections - Jaap Rebel
[email protected] 
www.jrcollections.nl