Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Net uitgebrachte handboek 'als warme broodjes over de toonbank'

Auteur Marije Duijn: "Nieuwbouwkopers een handje helpen met de indeling en inrichting"

Veel mensen hebben er moeite mee of komen er achteraf achter dat ze het anders aan hadden moeten pakken: een nieuwbouwwoning indelen en inrichten. Marije Duijn liep zelf ook tegen de nodige problemen aan en besloot er een boek over te schrijven, dat nog maar net uit is, maar nu al 'als warme broodjes over de toonbank' gaat. De tweede druk is zelfs al onderweg.

"Het Nieuwbouw Handboek is een boek voor nieuwbouwkopers die zijn ingeloot voor een nieuwbouwtraject. Een dergelijk boek was er nog niet, terwijl je als nieuwbouwkoper best een overweldigende periode te wachten staat als je een nieuwbouwtraject aan gaat. Ik wil ze een handje helpen", zegt de schrijver.

In een korte tijd moeten er allerlei beslissingen gemaakt worden, legt Marije uit. "Waar wil je bijvoorbeeld de stopcontacten, plafondlichtpunten of vloerverwarming? Wil je de keuken casco laat opleveren of via de projectleverancier? Veel mensen vinden het daarnaast lastig om sfeer en gezelligheid te geven aan hun nieuwbouwwoning."Marije Duijn
De achtergrond van Marije komt niet overeen met haar huidige werk. Zo heeft ze in het verleden bedrijfseconomie gestudeerd. "Voorheen werkte ik in de retail, waarbij ik me focuste op procesoptimalisatie. Zo heb ik bijvoorbeeld voor de Blokker, Sting en L'Oréal gewerkt. De uitwerkingen waren vaak ICT-achtig, waardoor ik de creativiteit begon te missen. Dit gaf op een gegeven moment niet genoeg voldoening meer."

Dit was de reden dat het stuur volledig om werd gegooid. Marije besloot zichzelf om te scholen. "Eerst heb ik de NIA academie gedaan, dat opleidingen voor interieurprofessionals aanbiedt. Hierna heb ik mijn eigen studio, Studio Yellow Block, opgericht. Tegelijkertijd ben ik parttime de interieuropleiding bij de Artemis academie gaan doen. Deze heb ik een paar maanden geleden afgerond."
Tijdens het werk voor haar studio kwam ze veel mensen tegen die ook een nieuwbouwwoning kochten en tegen de zelfde problemen aanliepen. Dit heeft haar geholpen tijdens het schrijven van het handboek.


De cartoons, die zorgen voor de benodigde dosis humor, zijn gemaakt door Gerrit de Jager, die bekend is van het Algemeen Dagblad en Margriet.

Het Nieuwbouw Handboek
Vorig jaar in de zomer begon de ondernemer met het schrijven van haar boek. "In die periode was ik even vrij van mijn studie, waardoor ik wat tijd over had. Het idee van het boek had ik twee jaar geleden al in mijn hoofd, tijdens de oprichting van mijn studio", vertelt Marije. Toen de studie bij Artemis weer begon heeft ze haar boek gebruikt als afstudeeropdracht.

Voor het schrijven van Het Nieuwbouw Handboek heeft Marije veel nieuwbouwprojecten bekeken en interviews gehouden met mensen. Ze legt uit waarom het handboek gebruikt kan worden door vrijwel alle nieuwbouwkopers: "Het ene project duurt langer dan een ander project, maar de stappen naar de oplevering toe zijn in principe altijd hetzelfde. Deze stappen kun je dus erg goed opschrijven, maar dat had nog niemand gedaan, dus ik heb die taak op me genomen.


De sfeerfoto's van nieuwbouwwoningen uit het Het Nieuwbouw Handboek zijn gemaakt door Esther Scherpenzeel.

Afbeeldingen

Een ding stond vast: in het handboek moesten interieurfoto's van nieuwbouwwoningen komen te staan. Het boek wilde Marije zo luchtig mogelijk houden. "Voor sommige mensen kan het proces zwaar en saai zijn. Voornamelijk de technische aspecten, terwijl deze juist zo belangrijk zijn. Dus toen kwam ik op het idee om (naast de interieur foto’s) elk hoofdstuk af te trappen met een cartoon, zodat de aandacht van de lezers nog beter behouden wordt."


Het Nieuwbouw Handboek van Marije Duijn kan hier besteld worden.

Meer informatie:
Studio Yellow Block | Het Nieuwbouw Handboek
0612 02 92 22
[email protected]
www.studioyellowblock.com