Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studio Piet Boon realiseert Mediterraanse tuinvilla

Studio Piet Boon werd gevraagd voor het architectonisch- en interieurontwerp van een 735 vierkante meter villa in Andalusië, Spanje. Het ontwerp voor dit familiehuis, is geïnspireerd op de lokale bouwstijl, gecombineerd met de kenmerkende Studio Piet Boon signatuur. Voor deze residentiële woning is gebruik gemaakt van bouwmaterialen uit de omgeving zoals; de kenmerkende dakpannen, stucwerk, cement gesmeerde trappen en zichtbare balken voor de veranda, welke duidelijk in het interieur zichtbaar zijn gelaten.



"We hebben gekozen voor een ingetogen kleurenpalet, waardoor een rustgevende, ontspannen sfeer is gecreëerd. Het resultaat is een warm en gastvrij toevluchtsoord waar de familie kan samenkomen, werken, vieren, of gewoon ontspannen", zo meldt Studio Piet Boon in een persbericht.



Het resultaat is een toevluchtsoord waar de familie kan samenkomen, werken, vieren, of gewoon ontspannen. Door de gehele woning is voor al het vaste meubelwerk en de deuren consequent gekozen voor lokaal, natuurlijk verweerd hout. Samen met het ruwe stucwerk krijgt de woning hiermee een herkenbare nonchalante en traditionele Spaans uitstraling.



Aan de voorkant laat de woning een gesloten karakter zien door het gebruik van de kleinere ramen, die refereren aan een burcht. Samen met de hogere ligging biedt het huis de bewoners veel privacy en geborgenheid. Ook in het mediterrane tuinontwerp, ontworpen door Studio Redd, zijn de hoogte verschillen zichtbaar doormiddel van een natuurlijk en glooiend ontwerp. De tuin heeft een ongedwongen sfeer waarin de architectuur op een vanzelfsprekende manier opgaat en het dagelijkse leven verbonden is met de natuur.



Bekijk hier alle afbeeldingen.

Meer informatie:
Studio Piet Boon
www.pietboon.com

Publicatiedatum: