Ever Given arriveert op 25 of 28 juli in de Rotterdamse haven

'Kans dat containers met tuinstoelen en parasols niet worden opgehaald'

Het lijkt op de intocht van Sinterklaas; 'iedereen' wacht gespannen op de aankomst van de stoomboot uit Spanje. In dit geval gaat het om de de Ever Given, het containerschip dat in maart het Suez Kanaal blokkeerde. Woensdag 28 juli wordt in de loop van de middag bij de ECT Delta terminal (zuidzijde) in de Rotterdamse haven verwacht. 'De verwachte aankomsttijd is 15.00 uur, maar dat kan nog gewijzigd worden' meldt Transport Online.

Volgens RTL Nieuws arriveert het schip echter al op zondagavond 25 juli . De nieuwszender citeert een woordvoerder van het Havenbedrijf. 'Als het schip eenmaal bij de eerste kade aan mag leggen, duurt het lossen van de containers ook nog enkele dagen. Om de drukte te spreiden wordt bij twee terminals gelost, waarschijnlijk eerst bij de Delta Terminal en dan vaart het schip door naar de Euromax Terminal.'

Als het schip straks is aangemeerd in Rotterdam, heeft mogelijk niet iedere klant interesse om de container op te laten halen. FOTO EYEWAVE | Dreamstime.com 

Seizoensproducten
"Als een container wordt vrijgegeven uit het schip, wil mogelijk de Douane nog een kijkje nemen. Pas daarna mogen wegvervoerders de containers ophalen of kan die mee met een binnenvaartschip of wordt die op de trein gezet", aldus de woordvoerder van ECT aan RTL Nieuws.

De nieuwszender weet verder te melden dat op het schip ook seizoensproducten zoals agenda's, tuinstoelen en parasols zitten. Mogelijk heeft niet iedere klant interesse om de container op te laten halen. Dat kost immers ook weer geld, terwijl de producten niet meer verkocht kunnen worden.

"Dat is in principe een zaak tussen de klant en rederij Evergreen", zo stelt ECT. "Maar we willen van Evergreen wel financiële zekerheid hebben, zodat we niet met duizenden containers blijven zitten", aldus de stuwadoor die geen verdere informatie wil geven over de details van deze risicoafdekking.

Het schip vaart ter hoogte van het Italiaanse eiland Sicilië, is op  Vesselfinder te zien.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven