Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Andreu World: Een trilogie van nieuwe duurzame materialen

Andreu World presenteert een reeks van eigen materialen die zijn ontwikkeld om de duurzaamheid in de designsector verder te bevorderen: Putr ECO 100% gerecycled plastic, een nieuw polymeer van natuurlijke oorsprong dat debuteert met de nieuwe Nuez Lounge BIO-loungestoel ontworpen door Patricia Urquiola, en Circular ONE-stof van garen vervaardigd met plastic van PET-flessen en afvaltextiel."Andreu World is 65 jaar geleden ontstaan dankzij bomen. Sindsdien hebben we hen altijd respect en dankbaarheid getoond, door alleen duurzaam hout te gebruiken dat afkomstig is van herbeboste vormen en het te verzorgen gedurende de gehele chair-of-custody. Van de boom tot het eindproduct. Wij zijn de eerste ter wereld met een 100% FSC-gecertificeerd aanbod, en daar zijn we trots op, want het laat zien dat het mogelijk is om in balans met het milieu te leven," aldus Andreu World.
Andreu World is van plan om de leiding te blijven nemen op het gebied van duurzaamheid in deze sector, en tegen 2030 zullen alle ontwerpen in de Andreu World-catalogus in de circulaire economie zijn opgenomen. 

"We hebben het Pure ECO genoemd, en het wordt verkregen uit industriële recycling, maar op een meer geëvolueerd niveau," legt het Valenciaanse bedrijf ui. "Het is een andere belangrijke stap naar een meer verantwoord en duurzaam gebruik van grondstoffen die we gebruiken omdat plastic nog steeds een fossiele oorsprong heeft. Het is een wereldwijde technologische innovatie, de eerste stoel vervaardigd met dit proces en materiaal, en we presenteren het met de nieuwe Nuez Lounge BIO lounge stoel ontworpen door Patricia Urquiola."

Andreu Wereld stoffen: 100% circulair en duurzaam
Het heet Circular ONE, en het heeft de kwaliteit en duurzaamheid die intensief gebruik van de bekleding vereist, de stof is gemaakt van garen gemaakt met kunststoffen uit PET-flessen en textielafval, ook 100% gerecycleerd en recycleerbaar.

Door garen van gerecycleerd materiaal te vervaardigen, vermindert Andreu World ook aanzienlijk de milieu-impact in vergelijking met de conventionele garenproductie. Bij de vervaardiging van het weefsel wordt minder water verbruikt. Het gebruik van vervuilende chemische componenten wordt teruggedrongen, het energieverbruik wordt tot 50% gereduceerd omdat we bij het proces gebruik maken van zonne-energie, en de CO2-uitstoot wordt gereduceerd tot praktisch nul.

Ronda, Flex en Nuez Lounge BIO, voorbeelden van de nieuwe duurzaamheid
Nieuwe materialen zijn al aanwezig in de Andreu World collecties in de nieuwe ontwerpen en ook het updaten van de klassiekers. Een voorbeeld hiervan is de Ronda collectie, die in de loop der tijd is geëvolueerd om duurzamer te zijn, altijd met behoud van de oorspronkelijke design essentie.

Van hout tot nieuwe versies gemaakt met 100% gerecycleerde inhoud en 100% recycleerbare Pure ECO thermopolymeer schelp, die het energieverbruik optimaliseert bij de productie en alle productieprocessen verbetert, van assemblage tot logistiek om de koolstofvoetafdruk te minimaliseren. Alle collectie-opties - hout, gestoffeerde en thermopolymeer stoelen - kunnen gecombineerd worden met verschillende houten en metalen onderstellen, in staal of aluminium. Vast of draaibaar. Er zijn ook versies voor buitengebruik.

Flex werd gecreëerd om de materialen waaruit het bestaat gemakkelijk te kunnen scheiden: schaal, schuim, stof, en houten of aluminium onderstel. Hij biedt comfort en veelzijdigheid door materialen, gebruik en nieuwe behoeften op elkaar af te stemmen zonder de oorspronkelijke lijn die hem kenmerkt te verliezen. Naast het gebruik van de nieuwe Pure ECO thermopolymeren, is het bekleed met hun nieuwe Circular ONE stof, geproduceerd van garen gemaakt van kunststoffen uit PET-flessen en textielafval. Het resultaat is een 100% circulaire economie ontwerp. Deze grote familie bestaat uit stoelen, fauteuils en krukjes, met thermopolymeer of gestoffeerde schelpen, worden gecombineerd met metalen of houten onderstellen door de vele opties en afmetingen in elk van de series die deel uitmaken van de productcatalogus: Flex Chair, Flex High Back, Flex Corporate en Executive.

De Nuez Lounge BIO-loungestoel is een stap verder in duurzaamheid en wordt beschouwd als een wereldwijde innovatie. De buitenkant is 100% recycleerbaar, biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

Het is een 100% Urquiola en 100% duurzaam stuk dat beschikbaar is in een reeks van vier elegante kleuren: zand, basalt grijs, terracotta bruin, en zwart, meer geëvolueerd ten opzichte van de traditionele grijze kleur die tot nu toe kenmerkend was voor recycleerbare kunststoffen. Het interieur is bekleed met de nieuwe Circular ONE-stof, gemaakt van kunststoffen uit PET-flessen en textielafval. Ook het gebruikte schuim is 100% gerecycleerd en recycleerbaar. Bij de assemblage wordt geen gebruik gemaakt van lijm, zodat de stoel gemakkelijk kan worden gedemonteerd en gerepareerd of opnieuw kan worden bekleed om de levensduur te verlengen. Het centrale essenhouten onderstel geeft het een extra natuurlijkheid en is 100% FSC-gecertificeerd. Hiermee gaat een nieuwe en comfortabele weg naar duurzaamheid open.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: