Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Van materiaal van één massief meubelpaneel, maak je drie Greengridz panelen'

Het gewicht van massieve meubelpanelen is zwaar. In verhouding met het lichtgewicht constructiepaneel Greengridz scheelt dit afhankelijk van de dikte tussen de 60 en 90%. Het gewicht per m2 van een 38mm meubelpaneel bedraagt circa 18 kilo van multiplex, 25 kilo van spaanplaat en 8 kilo van Greengridz. Als je kijkt naar het gewicht per m3 bedraagt spaanplaat gemiddeld 650 kilo, multiplex 800 kilo en Greengridz 250 kilo.

Greengridz is verkrijgbaar van 24mm tot 200mm. Naarmate het paneel dikker wordt nemen de gewichtsvoordelen significant toe en neemt het benodigde materiaal exponentieel af. Bij een blad van 100mm is er nog maar 10% vaste stof aanwezig in de lichtgewicht constructie.

Er is veel minder grondstof nodig. Het materiaal is simpelweg niet meer nodig. Van al het materiaal wat we niet meer hoeven te gebruiken lossen we het enorme grondstoffen tekort op in de Europese meubelindustrie.

Meer informatie:
Greengridz - Triboo
[email protected] 
www.triboo.nl

Publicatiedatum: