Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelontwerp De Lucchi voor Stellar Works

De Italiaanse ontwerper Michele De Lucchi en Stellar Works presenteren een nieuwe meubelsamenwerking, bestaande uit een modulaire bank met een zwevend silhouet die Italiaanse en Japanse designgevoeligheden combineert.

Voor Yuichiro Hori, de Japanse oprichter en CEO van Stellar Works, voelde de samenwerking met De Lucchi als een soort coup: "Ik wist dat Michele de afgelopen jaren, toen hem werd gevraagd om meubels te ontwerpen, beleefd een aantal merken afwees. Daarom durfde ik hem nooit te benaderen voor projecten. Op een dag, tijdens een diner in Shanghai, liet hij me plotseling enkele ontwerpen zien en stelde voor dat we er samen aan zouden werken. Ik voelde me ongelooflijk vereerd."De ‘Float’-collectie, bestaande uit een bank in drie maten (van één tot drie zitplaatsen), evenals een L-vormige optie, is een ode aan transformatie. De verschillende componenten kunnen in meerdere configuraties worden gecombineerd, terwijl een reeks accessoires - waaronder een achterbank, hoofdsteun en een reeks kussens, samen met optionele ingebouwde houten bijzettafels - kan worden opgesteld om tegemoet te komen aan onderscheidende lay-outs en functies.

Alhoewel het originele ontwerp van De Lucchi van voor de pandemie afkomstig is, zegt Hori dat het past bij de veranderde manieren van werken en leven. "Huishoudelijke en professionele omgevingen versmelten nu en meubels moeten op verschillende manieren werken. We moeten nu ontwerpen voor de menselijke omgeving als geheel, passend bij ieders gevoeligheden, op elk moment van het leven", beaamt De Lucchi.De Italiaanse ontwerper sluit af: "Als ik aan een nieuw project werk, moet ik manieren vinden om mezelf te verrassen. Als ik van tevoren wist hoe het resultaat eruit zou zien, zou ik me nu vervelen en zou ik een vele langere baard hebben."

Bron: Wallpaper

Publicatiedatum: