Ook matrassenschuim is recycleerbaar

'Eerste fabriek ter wereld die polyurethaan recycleert tot een zuivere basisstof'

In de Antwerpse haven opent Steven Peleman in 2023 het bedrijf SurePure. Volgens dagblad De Standaard is het de eerste fabriek ter wereld die polyurethaan recycleert. Dat is een schuim dat onder meer in matrassen zit. Zonder die polyurethaan zou een matras niet comfortabel zijn. "Wij zullen de eerste fabriek ter wereld zijn die polyurethaan recycleert tot een zuivere basisstof voor de chemie", zegt Peleman tegen de redactie van het Belgisch dagblad.


Polyurethaan dat onder andere in matrassen zit verwerkt.

"Het smelten van de ijskappen ligt me na aan het hart. Zo is het idee van een recyclagefabriek in Antwerpen ontstaan." Steven Peleman is al meer dan twee decennia actief in innovatie. Eerst werkte hij in loondienst bij verschillende bedrijven. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf Molecules as a Service opgericht. Laat de redactie weten. Vanuit zijn bureau in BlueChem, een gebouw in Hoboken waar allerlei innovatieve chemiebedrijven ­samenhokken, wil hij zijn ervaring als innovator koppelen aan projecten die de opwarming van de aarde afremmen.

Een van zijn projecten is SurePure, een recyclagefabriek die in 2023 opent in het NextGen-district in de Antwerpse haven. Dat district wordt een bedrijventerrein voor circulaire economie. Vroeger was het de site van autobouwer Opel, die eind 2010 de deuren sloot.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven