Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"De winkel wordt steeds meer de service- en showroom van de webshop"

Vijftig jaar geleden opende Gamma de eerste bouwmarkt in Nederland. Met 166 winkels en een innovatieve website probeert de keten het hoofd te bieden aan oprukkende concurrenten als Hornbach en Bauhaus. Het bedrijf groeide hard, maar kende ook zware tijden tijdens de kredietcrisis. Dat meldt regionaal dagblad BN De Stem. 


FOTO TER ILLUSTRATIE DREAMSTIME.COM. 

Schuttingen, douchewanden of (zwaar) constructiemateriaal. Tegenwoordig geen probleem om ze ook online te bestellen. Toch gaat dat volgens Harm-Jan Stoter, topman van Gamma, voor één specifiek product niet op. "Spiegels. Die komen bijna altijd gebroken aan. Die kun je het beste in de winkel zelf kopen en mee naar huis nemen", lacht de man die sinds 2006 leiding geeft aan Intergamma, moederbedrijf van bouwketens Gamma en Karwei.

In die zin denkt de Drent dan ook niet dat de fysieke bouwmarkt snel zal verdwijnen. "Nee, daar ben ik niet bang voor", vertelt de topman aan het dagblad. "Aan de andere kant zullen we ook niet snel meer nieuwe winkels openen, de groei zit toch vooral in het online gebeuren. We zullen eerder besluiten een bestaande vestiging om te bouwen naar een ander profiel. Kijk bijvoorbeeld wat we nu doen in Deventer. Daar is een standaard-Gamma eerder dit jaar omgetoverd in een zogeheten Focus-filiaal. We richten ons daarbij vooral op tuinen. Niet zozeer op nieuwe plantjes, maar meer de constructiematerialen die je nodig hebt om een tuin aan te leggen. Daarbij werken we nauw samen met onze online kanalen. Het betekent dat we onze winkels steeds meer als service- en showroomlocaties gaan gebruiken. Je kunt ter plekke gordijnen, behang of tegels zien en voelen en je laten adviseren. Vervolgens kun je het meenemen of thuis laten bezorgen.’’

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven