Brand timmer- en interieurbedrijf eist drie doden

De brand die gisteren bij timmer- en interieurbedrijf Hoogendoorn MBI woedde, heeft drie dodelijke slachtoffers geëist. Het gaat om arbeidsmigranten die in het appartement boven het bedrijf verbleven. De mannen werkten voor een bedrijf waarmee Hoogendoorn zaken doet. 

Zondag 2 mei brak er brand uit bij Hoogendoorn MBI. Deze brand is doorgeslagen naar de aanliggende appartementen, kantoren en een gedeelte van de werkplaats en productiehal.

Het kantoor en een groot deel van de productie is verwoest door de hevige brand. FOTO EGBERT LICHTENBERG

Locoburgemeester Hans Tanis stond zondagochtend al snel bij de brand in Werkendam om zijn medeleven te betuigen. "Dit maakt echt indruk. Het is pijnlijk, het hele levenswerk van Hoogendoorn gaat in vlammen op. Het heeft ook grote impact op het dorp. Hier werken 150 man, de derde generatie is een jaar of 25, 30 en staat te trappelen om het over te nemen. Pijnlijk", liet hij Omroep Brabant weten.

Schuttevaer weet te melden dat de brandweer 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen inzette, waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers en een drone. Ook werd er gebruik gemaakt van een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. Even later breidde de brand uit naar een naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf. Hoewel de bewoners van het naastgelegen appartement tijdig uit de woning wisten te komen, was het lot van anderen in het naastgelegen appartement lange tijd onduidelijk", meldt het nieuwsmedium.

Zie ook de reactie van Hoogendoorn MBI op LinkedIn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven