'Wie volgen Monique des Bouvrie, Hans Lensvelt en Henk Teunissen op in hun woonbedrijf?'

'Veel buitenlandse meubelmerken worden geleid door hechte families. Over opvolging hoeven ze nauwelijks na te denken. Dat is bij Nederlandse designlabels minder vanzelfsprekend.' 

Wie volgt me op in mijn woonbedrijf? Dat is de kop boven een artikel in Het Financieele Dagblad (FD) waarin journaliste Maud Beucker Andreae een aantal ondernemers aan het woord laat, waaronder Henk Teunissen (64) van interieurmerk Rivièra Maison, Monique des Bouvrie (59) en haar zoon Jan des Bouvrie junior (26), die samen aan het roer staan van ontwerpstudio en conceptstore Het Arsenaal, en Hans Lensvelt (61), eigenaar en ceo van Lensvelt Contract Furniture.

CEO Henk Teunissen van Rivièra Maison. FOTO LEO ELENBAAS

Henk Teunissen (64) nam ooit de bloemenzaak van zijn ouders over, die hij uitbouwde tot het internationale interieurmerk Rivièra Maison. Hoewel alle drie zijn kinderen in de zaak werken, verwacht hij van hen geen opvolging. "Zelf wist ik vroeger één ding zeker: ik word geen winkelier. Maar dat liep toch anders."

Jan des Bouvrie junior: "Toen hij (zijn vader, red.) zo’n vier jaar geleden belde of ik niet voor hem wilde werken, twijfelde ik wel. Ik was vereerd, natuurlijk, maar werken met allebei je ouders, daar moet je wel even goed over nadenken."

Hans Lensvelt van Lensvelt Contract Furniture heeft nog geen idee wie het bedrijf over twee jaar, wanneer hij met pensioen wil, zal overnemen. "Mijn ouders zeiden altijd: we willen geen kind in de zaak. En al helemaal niet meerdere, dan wordt het pas echt hommeles. Ze wisten waar ze het over hadden. Ze zaten in een Brabantse 'ondernemersbubbel' en zagen te vaak dat overnames binnen een familie misgingen. Ruzies, onenigheid, levenslange conflicten: dat wilden ze voorkomen. In 1990 nam ik het bedrijf over."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven