Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Pas half mei versoepelingen onacceptabel'

“Volstrekt onacceptabel is het dat demissionair premier Rutte vrijdag in de media aangeeft misschien pas half mei versoepelingen door te voeren”, vindt INretail. “Als in België op 26 april winkels weer normaal opengaan is dat met de voorjaarsvakantie opkomst vragen om trammelant. En de maatschappelijke onrust is al groot. Rutte moet koers houden en zich richten op wat 28 wèl mogelijk is zoals een normale winkelopenstelling voor non-food winkels. De sector gaat eraan door alle beperkingen.” Het kabinet beseft niet hoe hoog de nood echt is bij ondernemers. Zo’n uit-de-losse-pols opmerking brengt enorm veel teweeg”, constateert INretail. “Alleen al in de non-food winkelsector staan tienduizenden banen op het spel, verdwijnen bedrijven en vragen ondernemers zich af hoe ze moeten overleven.”


Veel winkels zijn gesloten of op afspraak te bezoeken. Foto Gumpanat Thavankitdumrong | Dreamstime.com 

Furieus

INretail reageert furieus op uitlatingen van Rutte na de ministerraad in de media. "Dit gaat echt te ver. De ziekenhuisbezetting lijkt te stabiliseren en cijfers en percentages lijken gebruikt te worden als het uitkomt. Dat leidt tot verwarring en argwaan. In deze fase moet dat direct de kop worden ingedrukt."

Drie dagen later
Ondernemers willen duidelijkheid en perspectief  horen. Dat is toegezegd in de laatstee persconferentie en verduidelijkt in het openingsplan. Hoe duidelijk ben je als je dan 3 dagen later alles alweer ter discussie stelt?

"Bekijk het van dag tot dag en versoepel direct als het kan", stelt INretail. Massa’s ondernemers staan met hun rug tegen de muur en hun enige perspectief op een andere situatie ligt in handen van het demissionaire kabinet. Dat besef moet landen en daarom mag het economische belang niet totaal ondergeschikt gemaakt worden. 

Publicatiedatum: