Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Kwaliteit moet altijd en overal primeren op kwantiteit''

Angelo M gaat samenwerking aan met Nieuw-Zeelandse meubelzaak

Angelo M, het tafelontwerp van Leo Aerts, geniet de laatste maanden sterke internationale belangstelling, zowaar vanuit de uiterste hoek van de wereld. Alinea Design Objects, het label waarmee zaakvoerder Aerts zijn ontwerpen promoot, plaatst zich stilaan naast de grote namen in de meubelsector.

De Angelo M tafel werd midden 2019 gelanceerd en is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een veelzijdige collectie die de schoonheid van marmer weerspiegelt. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een sculpturale vorm, robuust materiaal, elegante belijning en verfijnde afwerking.

Bij de start van Angelo M begon Alinea zijn verdeelnet met enkele samenwerkingen in België. Al snel kwamen daar verdeelpunten ver buiten de landsgrenzen bij, waaronder Dallas (US) en Toronto (Canada). Desondanks het uitdagende 2020, slaagde Alinea erin zijn dealernetwerk systematisch verder uit te bouwen, zowel in binnen als buitenland. Hun nieuwste samenwerking brengt hun naar Nieuw-Zeeland, waar Alinea vertegenwoordigd wordt door Studio Italia, een gerenommeerde meubelzaak met topmerken waaronder Poliform, Porro en Poltrona Frau.

“Kwaliteit moet altijd en overal primeren op kwantiteit”, aldus Leo Aerts. Deze visie past het bedrijf niet alleen toe op hun kwalitatief hoogstaande objecten en meubelen, maar ook bij de samenwerkingen die ze aangaan. “We kiezen bewust voor een beperkt dealernetwerk om onze klanten optimaal te ondersteunen.”



Toch ziet Alinea nog veel internationale groeimogelijkheden. “Het tijdloos ontwerp en artisanaal productieproces weten onze klanten te appreciëren, we voelen dat er nog enorm veel potentieel is.” Iedere tafel wordt volledig met de hand afgewerkt door getalenteerde vakmensen. Om het unieke aspect van het marmer te benadrukken wordt iedere tafel gesigneerd en de eettafels bijkomstig genummerd.

De Angelo M collectie bestaat uit eettafels, salon en bijzettafels die verkrijgbaar zijn in 9 verschillende marmersoorten en in verschillende afmetingen. Voor de outdoor liefhebbers is er sinds kort ook een buitenversie. Op aanvraag kan de tafel volledig op maat worden uitgevoerd. Leo Aerts is geen onbekende in de designwereld. Aan het begin van zijn carrière genoot hij reeds internationale belangstelling door zijn salontafel ontwerp voor B&B Italia in 1987. Hij besloot om
naast zijn interieurprojecten ook meer aandacht te besteden aan meubelontwerp en richtte daarvoor Alinea Design Objects op in 1995.
Leo zweert steeds bij tijdloze, pure vormgegeven en esthetische composities die het functionele overstijgen. De waardering voor zijn ontwerpen komt tot uiting in de vele internationale onderscheidingen, waaronder de German Design Award 2020 als laatste toevoeging. Lang voor er sprake was van duurzaamheid, cradle to cradle, recyclage en circulaire economie waren al deze aspecten reeds geïntegreerd in zijn ontwerpfilosofie. Met de Angelo M collectie toont Leo Aerts zich opnieuw als een veelzijdige ontwerper die zijn vak tot in de puntjes beheerst.

Meer informatie:
Alinea Design Objects
zuba.aerts@alineadesignobjects.com
www.alineadesignobjects.com 
Tel: +32 (0)14 58 65 69

Publicatiedatum: