Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vloerlamp Flos is sculpturaal en discreet tegelijk

Een elegante en discrete aanwezigheid met een sterke persoonlijkheid, zo kan met de Bellhop Floor vloerlamp typeren die voor Flos ontworpen werd door Edward Barber en Jay Osgerby als nieuwste aanvulling op de Bellhop-collectie. Deze succesvolle lampenserie werd in 2016 ontwikkeld om de tafels in de lounge en het restaurant van de London Design Museum te verlichten.De oorspronkelijke inspiratiebron voor Bellhop was het creëren van een object dat een aangenaam licht zou verspreiden, zoals een kandelaar, en dat van de ene naar de andere ruimte meegenomen kon worden. Barber en Osgerby, die in 2012 onder meer de fakkel voor de Olympische Spelen in Londen ontwierpen, ontwikkelden een complete verlichtingscollectie, die later werd uitgebreid met wand- en buitenlampen. Bellhop Floor maakt de collectie nu compleet en biedt nieuwe mogelijkheden voor interieurs waar behoefte is aan een vloerlamp die een aangenaam licht verspreidt maar die tegelijk stijlvol en onopvallend is.

“Na de draagbare en buitenlampen te hebben ontworpen, besloten we ook een vloerlamp te ontwikkelen, die in de collectie zou passen en een totaal ander lichteffect zou geven. Terwijl de tafellampen een bescheiden ontwerp hebben en een direct licht verspreiden, heeft de Bellhop Floor een meer sculpturaal karakter. De archetypische elementen zijn hetzelfde als die van de bestaande collectie. Voor de Bellhop Floor plaatsten we de kap ondersteboven, maakten we gebruik van een nieuwe combinatie van materialen: beton, aluminium en glas, en pasten we felle lakkleuren toe”, aldus Barber en Osgerby.

De Bellhop Floor heeft een stevige betonnen voet met een aangename textuur, een aluminium stang en kap van opaalglas. De Bellhop vloerlamp werd gecreëerd vanuit de wens om materialen te combineren die totaal verschillende zijn maar die elkaars eigenschappen versterken door middel van kleurgebruik. Het armatuur is verkrijgbaar in wit, cioko (bruin), groen en steenrood, en de kap in grijs (bij de witte uitvoering) of wit (bij de uitvoeringen in cioko, groen of steenrood).

Bron: Archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven