Eigentijds lampenassortiment ademt nostalgie

De Amp Lampencollectie van Normann Copenhagen is een verfijnde en eigentijds lampenassortiment dat nostalgie ademt. Wat begon als een ontwerpidee, bij het restaureren van een oude radio uit de jaren 60, is nu een collectie bestaande uit hangers, tafellampen, kroonluchters en wandlampen. 

In de loop der jaren is onze Amp-collectie uitgegroeid tot een van onze meest populaire en geliefde lampenseries. De minimalistische en tijdloze uitdrukking van de serie is waarschijnlijk de reden waarom de populariteit voortdurend groeit. U vindt Amp-lampen die worden gebruikt in een groot aantal interieurs over de hele wereld, variërend van plaatsen als hotels, restaurants, kantoorruimtes, cruiseschepen en privéwoningen.

Inspiratie
Het idee voor de vorm van de lamp ontstond toen de ontwerper, Simon Legald, thuis een oude radio uit de jaren 60 aan het herstellen was. Bij het zoeken naar reserveonderdelen voor de radio raakte hij in de ban van de gloed die de buizenversterker uitstraalt. De simpele ovale vorm en de gloed van de lamp is hier een duidelijke verwijzing naar, net zoals de naam Amp verwijst naar de Engelse term  buizenversterker . 

Simon Legald zegt: "Je kunt niet altijd definiëren waar een idee voor een nieuw ontwerp vandaan komt. Maar deze keer werd de inspiratie rechtstreeks gehaald uit radio- en hifi-apparatuur. Dit is duidelijk terug te zien in het ontwerp van Amp. Er is iets speciaals. over de ronde, transparante vorm van een buizenversterker waarvan ik dacht dat die mooi zou vertalen naar een lamp. Ik koos voor hetzelfde type glas dat voor een zandloper wordt gebruikt, omdat de vorm gekromd en versmald moest worden. "

Een diverse collectie
De brede selectie binnen de serie maakt het mogelijk om een ​​persoonlijke uitdrukking te creëren in elk soort interieur waar comfortabele verlichting nodig is. Hang een Amp-lamp in de gang of een hoek van de woonkamer voor een minimalistische look waar het ontwerp niet te veel aandacht vraagt ​​- of creëer een cluster van Amp-lampen boven je eettafel voor een modern balzaaleffect. Om een ​​samenhangende look in het decor te creëren, kunnen verschillende Amp-lampen in een ander deel van het interieur worden gebruikt. Zo kan de kroonluchter gebruikt worden in grote hotellobby's of boven eettafels in restaurants, terwijl de Amp wandlamp de finishing touch toevoegt als sfeerverlichting in een cocktailbar of als bedverlichting in een hotelkamer.

Meer informatie:
Normann-Copenhagen
www.normann-copenhagen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven