Henk Smit: "Laat je adviseren door jouw brancheorganisaties"

Wel of geen NOW-regeling aanvragen?

Henk Smit, eigenaar van Kees Smit Tuinmeubelen deelt op zijn LinkedIn een blog over het wel of niet aanvragen van staatssteun. "Ondanks de verscherpte maatregelen houdt het coronavirus ons land nog steeds in de greep. Onlangs heeft het kabinet aangegeven de lockdown tot tenminste 9 februari te verlengen. Dit, omdat het aantal coronabesmettingen niet snel genoeg daalt en er weer nieuwe varianten geconstateerd zijn. Dit betekent dat wij onze deuren ook nog een tijd gesloten moeten houden. Dat is zuur, maar uiteraard staat ieders gezondheid voorop."


Eigenaar Henk Smit heeft zich laten adviseren door zijn brancheorganisaties.

"Toen eind december de geruchten gingen van een verlenging van de lockdown, werden wij met het naderende zomerseizoen natuurlijk ook nerveus. De einddatum komt steeds dichter op het voor ons cruciale voorjaar te liggen. Helaas hebben we geen glazen bol, maar onze verwachting is dat we na de verlenging waar we nu in zitten, onze deuren weer gewoon kunnen openen. Die verwachting is natuurlijk ook grotendeels gevoed door hoop. Er is mede door de vaccinaties licht aan het einde van de tunnel volgens Mark Rutte, en daar houden wij ons ook maar al te graag aan vast." 

"Ondanks dat het enorm dubbel voelt, hebben we de NOW-regeling aangevraagd, omdat logischerwijs niemand ons kan vertellen hoelang de situatie met gesloten winkels nog aanhoudt en wat voor gevolgen dit voor het komende seizoen zal hebben. Mede op advies van onze twee voornaamste brancheorganisaties INretail en Tuinbranche Nederland, hebben we dit dus vooral uit risicobeheersing gedaan. Uiteraard hopen we deze regeling uiteindelijk niet, of niet volledig, nodig te hebben. Of we er dus daadwerkelijk gebruik van gaan maken… zal het komende jaar duidelijk worden." 

"Ik merk dat meerdere ondernemers met deze vraag worstelen en maak jullie daarom graag deelgenoot van dit vraagstuk en onze uiteindelijke keuze. Geldt dit ook voor jou, laat je dan zoals wij dat ook hebben gedaan (waar mogelijk) adviseren door jouw brancheorganisatie(s)."

Lees hier de complete blog.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven