Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Baski wordt wereldspeler op het gebied van plantenkleding'

2020 was voor veel ondernemers een roerig jaar. Zo tegen het einde van het jaar, dat gedomineerd werd door de perikelen rond Covid-19, blikken we met een aantal personen uit de branche terug op het afgelopen jaar. Ook nemen we alvast een kijkje in 2021. Wat gaat ons het nieuwe jaar brengen? 

Die vragen leggen we voor aan Feek Jautze van Baski, een kledingmerk voor planten."2020 was een ontzettend spannend jaar. In maart is Baski gelanceerd, de eerste verkooppunten hebben zich aangesloten in Q4 en in december hebben we 13 nieuwe designs geïntroduceerd. Dit jaar is er veel voor elkaar gekregen, sneller dan verwacht. Soms lijkt een doel ver weg, maar met een goed stappenplan komt het doel snel dichtbij."

"Een van de hoogtepunten in 2020 was de introductie van Baski op showUP. Hier hebben winkeleigenaren voor het eerst kennis gemaakt met ons. Daar heb ik veel bevestiging gekregen op het concept, wat veel vertrouwen geeft op de scherpe keuzes die er zijn gemaakt in de propositie van Baski."

Ambitie 2021
Freek heeft met Baski de ambitie om een serieuze wereldspeler te zijn met functional design plantenkleding. "Maar we doen alles stap voor stap. In 2021 gaan we heel veel testen. De markt is nog vrij nieuw voor ons, in maart 2020 is Baski gelanceerd. We hebben een aantal test cases klaarliggen die we gaan uitrollen om de markt en plantenliefhebbers nog beter te begrijpen. Tegelijkertijd gaan we in 2021 flink groeien in aantal verkooppunten."

"Verder kan ik niet wachten om van plantenkleding een serieus begrip te maken, verteld Freek. Shoppen voor een plantenpot voelt nog te vaak als een functionele aankoop. Terwijl een pot juist een extra dimensie kan geven tussen plant en mens. En daar draait het om bij Baski. Baski wil met plantenkleding de klik tussen plant en mens versterken."

Duurzaamheid
"Ander belangrijk punt is onze verantwoordelijkheid voor duurzaam ondernemen. Bewust nadenken over keuze die je maakt en het ecologische vervolg daarvan staat bij Baski hoog. Onze plantenkleding bestaat uit 100% organisch katoen en natuurlijk rubber. En de gehele productie bevindt zich in Nederland. Dit doen we allemaal heel bewust en is een belangrijk uitgangspunt geweest bij de start. In 2021 gaan we nog een stap verder."