Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koninklijke INretail adviseert het kabinet:

“Haal winkels uit de TVL regeling”

Koninklijke INretail adviseert het kabinet om vanaf de lockdown datum de TVL-regeling alleen te laten gelden voor winkels die gesloten zijn. Door de foodsector en andere open winkels uit de rekenmethode te halen, stijgt de maximale tegemoetkoming in vaste lasten naar 21%. Nu is het maximale percentage 15%. “Dit is direct een extra steun in de rug voor gedupeerde ondernemers en vraagt geen grote aanpassingen voor de overheid.”

NOW 3 flexibeler
De koepelorganisatie roept ook op tot versoepeling van de NOW 3 regeling. “Ondernemers die de regeling hebben aangevraagd, zijn door de plotselinge lockdown in een heel andere situatie beland. Veel ondernemers willen de regeling nu over een ander tijdvak laten lopen. Vanwege de nieuwe situatie sinds de lockdown geldt dat ook voor een al ingediende aanvraag.” 

Snel duidelijkheid
INretail vindt dat ondernemers die met hoge kerstvoorraden zitten naar behoren schadeloos moeten worden gesteld. “Juist in de decemberperiode is zijn heel veel artikelen op de feestdagen afgestemd. Die blijven onverkocht en worden in januari afgeschreven. Het kabinet moet hierover snel duidelijkheid geven. De stress onder winkeliers die niets mogen verkopen, is enorm.”

Voordeur file
INretail blijft knokken voor het ophalen van een bestelling bij de winkeldeur. Het is een oplossing voor veel mkb-ondernemers, het helpt het overbelaste online kanaal en is prettig voor de consument.
“Regel die mogelijkheid. Nu vult de bezorgsector woonwijken met massa’s busjes. Met afhalen bij de winkeldeur voorkom je file bij de voordeur van de consument. Als je in de supermarkt je boodschappen doet, kan je bij de buren meteen je vooraf bestelde en betaalde pakketje ophalen op het afgesproken tijdstip. Die tien stappen zijn geen extra bewegingen en dit kan echt veilig.”

Meer informatie:
INretail
www.inretail.nl 

 

Publicatiedatum: