Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

INretail: aankoop afhalen bij winkel kan veilig

Koninklijke INretail wil dat het kabinet zo snel mogelijk toestemming geeft om bij de winkelentree op een afgesproken tijdstip vooraf bestelde en betaalde aankopen op te halen. “We kunnen afhalen veilig organiseren met elkaar, zodat consumenten hun kerstaankopen kunnen doen, de logistieke sector wordt ermee ontlast en de economie blijft zo draaien”, vindt de koepelorganisatie.  


“Een afhaalmogelijkheid bij de winkelingang helpt ondernemers te overleven en het kan honderd procent coronaproof georganiseerd worden”, vindt INretail. Het zorgt voor een beetje omzet bij winkelondernemers in non-food en ontlast de webwinkels die qua logistiek hun maximale capaciteit hebben bereikt. In Frankrijk en België werkte dit systeem goed.”

Twee maten
INretail vindt dat de overheid nu met twee maten meet, omdat consumenten hun aankopen bij bouwmarkten wel mogen afhalen. “Dit beleid is onduidelijk. Zo werk je in de hand dat ondernemers allerlei manieren gaan verkennen om toch een boterham te verdienen. Dat moet je als overheid niet willen en is makkelijk op te lossen met afhaalpunten bij de winkelingang.”

Maatregelen passend maken
Het huidige pakket van steunmaatregelen is niet voldoende voor de non-food winkels die à la minute hun deuren moesten sluiten stelt de koepelorganisatie. “Alles stond in het teken van de naderende kerst en dat kan nu afgeschreven worden”, concludeert INretail. De TVL-regeling moet branche specifieker gemaakt worden en aangevuld met een speciale tegemoetkoming voor de kerstvoorraad. Ook de NOW regeling moet een extra schep krijgen. De loonkosten vormen niet lang niet enige hoge kostenpost bij non-food winkels vanwege hoge voorraden en afschrijvingen.

Meer informatie:
INretail
www.inretail.nl 

Publicatiedatum: