Jan-wout Hulstein van meubelfabrikant Asiades heeft vanwege Covid-19 voor het eerst in negen maanden een trip door Azië kunnen maken. Het Nederlandse bedrijf, dat een vestiging heeft in Hongkong, bouwt met een Information Technology (IT)-ontwikkelaar en de eigen IT-afdeling in Azië aan een nieuwe digitale infrastructuur. "Volledig in the cloud, waar de vestigingen in Nederland, Indonesië en UAE én de productie in China in hetzelfde systeem gaan werken. Na twee jaar bouwen zijn we na de trial and error fase zover dat we begin dit jaar hierin beginnen te werken. Het is een forse investering, maar daarmee zijn we wel klaar voor de toekomst!", geeft Jan-wout aan. "Geen Excel sheets meer, geen PDF-bestanden etc. maar alles in één systeem; stof-, schuim- en frameleveranciers, forwarders etc., iedereen werkt in hetzelfde systeem."

Jan-wout Hulstein is ook tijdens zijn trip met de neus op de feiten gedrukt wat de coronamaatregelen betreft. "In Surabaya moet je overal een mondmasker dragen. Daar wordt streng op gecontroleerd. Ook in de auto en op de brommer moet dat gedragen worden. Doe je dat niet, dan hebben ze wel erg vage straffen. Moet je helpen een graf te graven. Of ze hebben op straat een doodskist staan waarin je moet gaan liggen om de ernst van situatie te ervaren", zet Jan-wout vraagtekens bij deze manier van optreden.

Containers
"Verder zijn we eigenlijk wel lekker bezig. De orderbinnenkomst is erg goed, maar de productie heeft moeite om het verscheept te krijgen. Containers zijn zeer schaars, ook al betaal je 3 of 4 keer de contractprijs (dus 8 a 9000$), dan nog is het afwachten of je hem krijgt. De verwachting is dat vanaf maart de situatie wijzigt, dat de  beschikbaarheid van containers verbetert. We hebben momenteel volle magazijnen, goederen die wachten om geladen te worden. Daarnaast is er schaarste in materialen. Sommige stoffen zijn pas in maart leverbaar, omdat bepaalde garen na Chinees nieuwjaar weer binnenkomen. Met polyether, dat 60% in prijs is gestegen, hebben we ook lange levertijden meegemaakt. Hopelijk keert de rust in de maanden na het Chinees nieuwjaar weer terug."

Meer informatie:
Asiades HK
20F / Drukkerij 
6 Duddell Street Central 
Hongkong 
info@asiades.com 
www.asiades.com 

Arocca 
Laan van Ram 10
7324 BV Apeldoorn
+31 (0) 88 88 168 88
info@arocca.com 
www.arocca.com