Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met Harry Elshof en Jacob Mink van INTR.:

“We moeten alle werknemers dankbaar zijn; we eindigen dit jaar in de dubbele omzetcijfers!"

Het is nog maar 1,5 jaar geleden dat Forinn en Bosgoed gefuseerd zijn tot het nieuwe huismerk INTR. De producten en private labels van beide bedrijven zijn daardoor onder één vlag gekomen. Harry Elshof geeft leiding aan het bedrijf, een gespecialiseerde groothandel in professionele raamdecoratie, vloeren en vloer technische materialen. Met de onlangs aangestelde commercieel manager Jacob Mink, die er sinds 1 augustus werkzaam is, kijkt hij terug op een bewogen jaar. Daarnaast liggen er in 2021 heel wat uitdagingen te wachten op het bedrijf, dat onlangs de vestiging in Asten sloot.

Van links naar rechts Harry Elshof (directeur), Remko Kuipers (manager financiën), Joost Heijnen (manager Supply Chain & Marketing) en Jacob Mink (commercieel manager).

INTR. is eigendom van Uzin Utz Nederland bv (voorheen Unipro bv) in Haaksbergen. Uzin Utz maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde Uzin Utz Group uit Duitsland. INTR., met directeur Harry Elshof aan het hoofd, opereert onafhankelijk van Uzin Utz Nederland.

Bewogen jaar
"We hebben een bewogen jaar achter de rug", steekt Harry Elshof van wal. "Vanwege de pandemie hadden we een raar begin van 2020. In maart werd er flink gehamsterd door onze klanten, een maand later was dat effect weg. Sinds mei, juni is de markt flink aangetrokken. We ervaren nu nog steeds topdrukte. Mensen zitten veelal thuis, investeren daardoor meer in hun huis en tuin. Ook al omdat reizen en uiteten niet mogelijk zijn. Dat merken wij in positieve zin. Nu zo tegen het einde van het jaar moet ik alle werknemers in onze organisatie dankbaar zijn. We eindigen dit jaar in de dubbele omzetcijfers. We lopen daarmee gelijk met de marktontwikkeling, met de cijfers die jullie nieuwsplatform regelmatig publiceert."

"We leggen nu een fundament dat in 2021 voor stabiliteit gaat zorgen", zegt Harry.

Voorraden
"Ik lees links en rechts dat de voorraden bij groothandels opraken. Daar hebben wij gelukkig geen last van. Op industrieel gebied piept en kraakt het. Grondstoffen raken op, het Chinese containertransport staat onder druk enz. Wij hebben er nog geen last van, maar houden de situatie wel kritisch in de gaten. Onze afnemers verwachten dat we ook in deze coronaperiode voorraadhoudend zijn en binnen 24 uur kunnen leveren. Daarvoor stellen we alles in het werk.
Nu zo tegen het einde van het jaar moet ik alle werknemers in onze organisatie dankbaar zijn. Mede door de verhuizing van het personeel van Asten naar de hoofdvestiging Deventer, heeft een aantal personeelsleden ons verlaten. Dat is allemaal respectvol verlopen. We zijn nu in Deventer aan het opschalen met nieuwe medewerkers. Dat vergt tijd en kost energie. De omzet van INTR. neemt toe terwijl de totale organisatie nog in een transitie zit. Maar we leggen nu een fundament dat in 2021 voor stabiliteit gaat zorgen", weet Harry.


In 2021 gaan er nog meer vrachtauto's voor INTR. rijden.

Logistiek
In Asten is nog wel een magazijn te vinden, maar in Deventer wordt dezer maanden de boel geprepareerd waardoor die in Brabant overbodig wordt. "Eind 2021 verlaten we Asten definitief en beschikken we straks in Overijssel nog over een centraal magazijn. Voor de logistiek scheelt dat tijd. We maken gebruik van drie externe vervoerders uit Uden, Barneveld en Hengelo. Die hebben elk drie of vier bakwagens, uitgevoerd in de look en feel van INTR., waarmee chauffeurs gestoken in INTR.-kledij onze producten naar de klant brengen. Zij doet dit al jaren en weten alles van onze producten. Ze zijn geen pakketjesbezorgers, maar onze visitekaartjes. Het zijn mensen die het graag doen en ook al jaren bij onze klanten over de vloer komen. Dat wordt gewaardeerd. In 2021 gaan er meer vrachtauto's voor INTR. rijden", kondigt Harry alvast aan.

Een blik op het magazijn in Deventer.

Snelstgroeiende vloer
INTR. organiseert voor diverse formules en inkooporganisaties o.a. een webinar met COREtec. Een succesvolle innovatie en samenwerking tussen COREtec, ondernemers en INTR in deze coronatijd. "COREtec is de snelstgroeiende vloer in ons programma", onthult hij. "Vijf jaar geleden gestart met 28 producten, inmiddels zijn dat er meer dan 300. Het product bewijst zich in de markt. Een van de grote voordelen is de snelheid van leggen. Daarnaast is USFloors voldoende innovatief. We hebben dan ook hoge verwachtingen van de nieuwe collectie Stone Ceratouch. Daar is nauwelijks PVC in verwerkt - dus duurzaam - terwijl het een uiterst stabiel product is."

Volle agenda
Het komende jaar ziet Elshof met vertrouwen tegemoet. "Veel installateurs, met name ZZP'ers in de vloeren- en raamdecoratiebranche hebben het druk en zitten nog voor maanden vol. Ik verwacht dat het nog wel zo doorgaat. Wat de tweede helft van 2021 ons gaat brengen, dat weet ik nog niet. Als INTR. zijn we in elk geval met allerlei plannen en ideeën bezig. Welke? Daar kan ik in dit stadium niets over zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat het hier altijd dynamisch is", zegt Harry met een brede grijns. Hij zit als 61-jarige sinds 1988 in deze branche. "Ik houd van ontwikkelingen en vernieuwingen. Drie jaar geleden ben ik met de fusie van Forinn en Bosgoed begonnen. Straks zijn we klaar voor de toekomst, hebben we als groothandel onze slagkracht aanzienlijk vergroot. En dan is het niet 1 + 1 = 2, maar 1 + 1 = 3. Daar werken we richting onze klanten heel hard aan."

Jacob Mink kijkt verwachtingsvol naar 2021

Verwachtingsvol
Ook commercieel manager Jacob Mink kijkt verwachtingsvol naar 2021. Hij is ervan overtuigd dat het wederom een goed jaar wordt, mede dankzij de vele thuiswerkers. "Je ziet in de praktijk dat veel bedrijven werknemers thuis laten werken en gaan afschalen in kantoorbezetting. Dat is nu al negen maanden het geval en zal zich in 2021 doorzetten. Dit veroorzaakt leegte in kantoorpanden. De verwachting is dat hier andere (woon)bestemmingen voor komen.”
Verder speelt de krapte op de woningmarkt ons in de kaart; steeds meer mensen knappen hun eigen woning op. Niettemin wil de overheid dat er volgend jaar minimaal 85.000 huizen worden gebouwd en die moeten ook allemaal ingericht worden. Dit geeft ook weer de nodige verhuisbewegingen. Daarnaast zijn veel grote interieurprojecten tot nader order opgeschoven naar 2021 of later. Er zijn dus genoeg kansen voor de producten van INTR."

De markt
Volgens Harry, die aan gesprekstof geen gebrek heeft, is de markt drastisch aan het veranderen. "Onze omzetplus halen we vooral 'weg' bij ZZP'ers, klusbedrijven en bij de woninginrichters. Ze weten ons steeds beter te vinden en waarderen de dienstverlening die we aanbieden. We zien dat het stofferen van woningen meer en meer wordt uitbesteed. ZZP'ers zitten al maanden vol. Zij bepalen wat er kan en wat niet. 
Naast vloeren explodeert dit jaar ook de raamtechniek. Een aantal klanten van INTR. zijn bijvoorbeeld alleen online bezig, anderen focussen op gemotoriseerde systemen of mooiere rail- en roede systemen voor de klant en deze ondernemers zie je dan geweldig groeien!", zegt hij tot besluit.

Meer informatie:
INTR.
Hamburgweg 8
7418 ES Deventer
T 088-0204000
[email protected] 
www.intr.nl