Brabant bedrijf viert haar 25-jarig bestaan

Hugo van Osch van Arte Groep: "Geld verdienen is niet enkel onze drijfveer"

25 jaar geleden is Hugo van Osch begonnen als ambachtelijke granietjongen voor keukenbladen. Inmiddels een kwart eeuw verder is de Arte Groep een gevestigde naam in de (keuken)branche. "Het is net alsof het gisteren was. In 1995 klein begonnen en inmiddels 75 man in dienst", vertelt eigenaar en oprichter Hugo van Osch, die een succesvol en sociaal ondernemer is.


Hugo van Osch met rechts zijn dochter Froukje van Osch en links Niels van den Beucken.

Hoe het begon

Het ondernemerschap is Hugo van Osch met de paplepel ingegoten. Zijn hele familie bestaat uit ondernemers. Toen hij zelf een nieuwe keuken kocht met keukenblad wist hij het: dit moest anders en beter. In 1995 startte hij samen met vier anderen, in een kleine fabriekshal in Deurne, het bedrijf Arte di Granito. Een bedrijf dat hoge kwaliteit natuurstenen keukenbladen leverde.

De groei was ongekend en binnen een mum van tijd groeide het bedrijf uit haar jas. Onder het mom van ‘we moeten niet harder, maar slimmer werken’, nam Hugo een beslissing die bepalend is geweest voor de toekomst van Arte. In samenwerking met Niels van den Beucken, destijds stagiair, schreef hij een plan voor een nieuwe fabriek met meer structuur binnen de organisatie. Daarna is het snel gegaan, er werd geïnvesteerd in industrialisering. Zowel Niels, die zich inmiddels ook bezig hield met de inkoop van de materialen, als Hugo, vonden echter één ding in het bijzonder belangrijk: de hoogste kwaliteit keukenbladen leveren met oog voor de omgeving en de maatschappij.  Groei
"De groei die we doormaken hebben we ook te danken aan onze werknemers", vertelt Hugo lovend. "Zonder hen was dit niet gelukt. Wij geven ons personeel een grote verantwoording, van het laagste tot het hoogste niveau. Dit geeft ze een stimulans."

"Er ligt een nieuw jaar voor ons met nieuwe uitdagingen en mooie activiteiten op de planning. Zo schaffen we komend jaar twee nieuwe zaagmachines en een waterjet aan om zo verder te kunnen groeien. Afgelopen jaar was voor ons een topjaar, dankzij corona, we hopen komend jaar deze groei ook te kunnen voorzetten." 


De showroom met verschillende stalen graniet, dekton etc.

Bewustwording
Bewustwording heeft het Brabantse bedrijf hoog in het vaandel staan. "Geld verdienen is niet enkel onze drijfveer. Natuurlijk moet een bedrijf omzet draaien en geld verdienen om te blijven bestaan en te kunnen blijven investeren, maar daar richten wij ons niet enkel op. Onze ogen zijn ook gericht op het bewust worden van de maatschappij waarin we leven. Dit willen we dan ook onze werknemers en omgeving meegeven. Jaarlijks hebben wij binnen ons bedrijf ook een themajaar. Vorig jaar was dit duurzaamheid, dit jaar staat veiligheid centraal."


De productie van keukenbladen.

"Maar we vinden het ook belangrijk dat onze werknemers bewust zijn van hun gezondheid. Sinds enkele jaren zijn we ook begonnen met gratis salade in de kantine. Velen zeiden dat kost toch veel geld, maar het levert juist geld op als ze zich bewust zijn van gezondheid e.d. Met onze werknemers hebben we het beste voor."

India
Niet alleen in Nederland is Hugo met zijn bedrijf actief bezig. "In India hebben wij een project lopende met acht dorpen. Daar stimuleren we de ouders om de kinderen te laten onderwijzen. We laten mobilisers langs de deur gaan om ouders bewust te maken van het belang van scholing bij kinderen. Om ze verder te overtuigen bieden we ze o.a. ook gratis eten aan op school. Op deze manier krijgen de kinderen ook goede voeding en hebben ze een goede basis."


"Voor het eerst zijn alle 4-jarigen ingestroomd in India."

"Dit project wordt niet alleen door de lokale regering gesteund, maar ook door de Nederlandse. Beiden willen dat we van acht dorpen gaan uitbreiden naar twaalf. Dit geeft ons ook een teken dat we goed bezig zijn en dat er vooruit gang in zit. De wereld verbeteren begint bij jezelf. Alles wat wij kunnen doen om daar een steentje aan bij te dragen pakken we dan ook met beide handen aan. Dankzij onze hulp gaan er al meer dan 60 kinderen structureel naar school die dat voorheen niet deden en zijn voor het eerst alle 4-jarigen ingestroomd", besluit Hugo.

Meer informatie:
Arte Groep
Industrieterrein 9110
Maisdijk 4
5704 RM Helmond
+31 492 - 580500
+31 492 - 580505
info@artegroep.nl  
www.artegroep.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.