Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knibbel knabbel knuisje, wie wil er sprookjesachtige meubels in zijn huisje?

Wie liefhebber is van sprookjesachtige meubels, moet binnenkort bij kringloopwinkel De Spullenbank in Kaatsheuvel zijn. Het Efteling Hotel schenkt namelijk een deel van de inboedel aan deze organisatie.

Begin volgend jaar worden alle 98 comfortkamers en 4 Junior Suites in het Efteling Hotel gerestyled. Volgens woordvoerster Sanne van der Willik worden het kamers om in weg te dromen. "Met mooie nieuwe bedden, een zacht tapijt eronder en verder een prachtige vloer in houtlook. Elke 2-persoonskamer krijgt een volwaardige extra slaapplaats en wordt zo dus een 3-persoonskamer. Ook de Junior Suites krijgen een extra slaapplek. Daarnaast krijgen de badkamers een nieuwe look en een ruime inloopdouche. Bovendien zullen straks ook de gangen en liften qua thematisering aansluiten op de vernieuwde hotelkamers.

Impressie van de nieuwe bedden in de 5-persoons poefkamer in het Efteling Hotel. Onder de bedden ligt straks een zacht nachtblauw tapijt.

"De werkzaamheden starten op 4 januari 2021, de eerste dag na de kerstvakantie, en duren tot en met 7 maart. In deze periode is het Efteling Hotel gesloten. Vanaf 8 maart verwelkomen we de eerste gasten in de nieuwe hotelkamers."

Impressie van de gezellige zithoek in de proefkamer in het Efteling Hotel.

Donatie aan de Spullenbank
"In alles wat de Efteling doet staat duurzaamheid centraal en het was dan ook een belangrijke voorwaarde om de meubels uit de huidige hotelkamers een tweede leven te geven. We zijn ontzettend blij dat een deel van de overgebleven meubels in onze gemeente kan worden hergebruikt”, vertelt Nicole Scheffers, directeur Hotels & Resorts Efteling. 

"De Spullenbank is de kringloopwinkel voor de inwoners van gemeente Loon op Zand en onderdeel van ‘Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand’. Deze vrijwilligersorganisatie is ontstaan door het samenbrengen van hulpvragers en hulpaanbieders van klussen. Later is het uitgebreid met een kringloopwinkel. Bij de Spullenbank worden meubilair en (woon)accessoires aangeboden, maar ook kleding en schoenen. “Wij zijn afhankelijk van subsidies van de gemeente en donaties van particulieren en bedrijven. Deze unieke donatie van de Efteling gaat ervoor zorgen dat we nog meer goed werk kunnen verrichten”, vertelt Henk van Komen, voorzitter Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand. “Dat maakt ons ontzettend blij. De opbrengsten van de verkoop in onze Spullenbank gaan naar de Voedselbank en andere (lokale) goede doelen.”

Publicatiedatum: