Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Janssens Oriënt Carpets Holland B.V. grijpt zijn kans

Michael en Patrick Janssens: "Dankzij corona hebben we interessante partnerships afgesloten"

De coronacrisis heeft op de bedrijfsvoering van Janssens Oriënt Carpets Holland BV uit Tilburg een positief effect. "Normaal gesproken is de aanschaf van interieurproducten het eerste waarop door de consument - ten tijde van crises - beknibbeld wordt, maar doordat nu veel mensen thuis zitten, begint het bij velen te kriebelen. Woonretailers verkopen tegen de klippen op en wij worden met onze vloerkleden in de slipstream meegezogen. Wij mogen dan ook zeker niet mopperen", vertellen de enthousiaste broers Michael en Patrick Janssens. 

Het Tilburgse bedrijf, dat onder andere in De Woonindustrie in Nieuwegein een succesvolle showroom heeft, draait op volle toeren dankzij volle logistieke voorraadmagazijnen. De afnemers van Janssens' hoeven geen nee te verkopen. Dat werkt, heeft mede geresulteerd in nieuwe samenwerkingen met enkele nieuwe grote partijen, die tijdens de coronapandemie hebben ingezien dat werken met producten van Nederlandse groothandels toch wel heel veel voordelen biedt.

De broers Michael en Patrick Janssens in de showroom in Tilburg.  

Met de hoofdvestiging van Janssens Oriënt Carpets in Tilburg en Perez-filialen in Tilburg, Voorschoten en Wolvega heeft het bedrijf een vooraanstaande positie in de markt van handgeknoopte tapijten en vloerkleden. Perez Vloerkleden richt zich vooral op de detailhandel. Vanuit groothandel Janssens Oriënt Carpets wordt de collectie up to date gehouden.

Vier jaar geleden is het merk Carpet Rebel aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd. Vooral bedoeld als label van moderne, hippe en commerciële tapijten en karpetten. Het is een eigenzinnig merk in de markt van handgemaakte, handgeweven en tevens machinaal geweven vloerkleden. Geleverd worden tapijten, karpetten, vloerkleden, koeienhuiden, schapenvachten en kussens aan dealers en detaillisten.

De Perez-Collectie is authentiek, maar ook trendsettend en vooruitstrevend te noemen met al haar diversiteit aan dessins, structuren, kleurstellingen en kwaliteiten. De laatste jaren is het vizier vooral gericht op woonboulevards, om bij woonwinkels speciale afdelingen in te richten. Op internet heeft het bedrijf vooral klandizie voor het lagere en middensegment. Perez trekt met name klanten uit het midden- en hogere segment.

Het hoofdkantoor is in Tilburg te vinden.

100.000 m2
Carpet Rebel biedt klanten ook de mogelijkheid om een private label-collectie te ontwikkelen. Of om het Carpet Rebel-winkelconcept in de winkel te plaatsen en verder gebruik te maken van de showroom-faciliteiten (circa 8000 m2) en een aanwezige voorraad van meer dan 100.000 m2 vloerkleden in Tilburg.
"We hebben dit jaar ons logistieke centrum bijna verdubbeld. Voor 15:00 uur bestelt betekent ook vaak de volgende dag al in huis. Dat is voor veel winkeliers erg prettig. Dat wij voor de logistiek niet afhankelijk zijn van andere bedrijven, dat is wel een extra USP."

Partnerships
"In het afgelopen coronajaar zijn we vol doorgegaan, ook niet gestopt met de productie. We hebben mede daardoor verschillende interessante partnerships kunnen afsluiten", vervolgen Michael en Patrick. "Nauwere samenwerkingen met bedrijven die inzien dat het wel heel makkelijk is om via ons bedrijf in te kopen in plaats van zelf handel bestieren in landen zoals India en Marokko. Zij ondervonden problemen met leveringen uit het Oosten. Daar hebben wij geen last van, omdat onze voorraad in Tilburg ruim op peil is. En wij hebben eigen productie-units in vele landen van oorsprong, waardoor we bovenop het nieuws zitten en snel kunnen schakelen. Wij zitten al meer dan 50 jaar in de vloerkleden en 40 jaar met een eigen bedrijf in India. Hebben alles in eigen hand. De retailer staat daardoor nooit met lege handen. Dat is een groot voordeel in deze tijd van ongeduldige consumenten", weten de mannen.

Een blik in de showroom in Tilburg.

Dealers
De uitgebreide, gevarieerde en dynamische Carpet Rebel-collectie is, voor voorraadhoudende dealers, na het verkrijgen van een inlogcode direct via de site te bestellen. Via dit B2B-portal kan een winkelier zijn winkelvoorraad laag houden en kunnen de Janssens' klanten snel van dienst zijn. In de webshop zitten 850 variabelen, unieke artikelen.
"We zien onszelf als een speciaalzaak; hebben alleen vloerkleden in huis waardoor we ons hier ook voor de volle 100% op kunnen focussen. Andere groothandels hebben 50.000 verschillende artikelen en doen vloerkleden er een beetje bij. Bij ons is het corebusiness. Als we retail klanten kunnen ontzorgen en ontlasten, dan doen we dat graag. Het is mooi als de ene hand de andere wast."

Cradle to cradle
Bij Janssens Oriënt Carpets zijn ze dagelijks bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten, waarbij cradle to cradle, producten die oneindig kunnen worden hergebruikt of die onschadelijk kunnen worden afgebroken, nu in de pipeline zitten.
"Het leuke van ons vak is dat je elke dag met een ambacht bezig bent. Met handgeweven en -geknoopte kleden. Met kleuren, materialen en dessinering. Met maatwerk: het onmogelijke mogelijk maken. Mooie producten verkopen waar je achter staat. En natuurlijk werken met verschillende culturen. Het menselijke contact blijft heel belangrijk", vinden de Janssens'.

Volgend jaar
2021 zien zij heel positief tegemoet. "De interieurmarkt  draait op volle toeren. Aan ons de taak om alle vloerkleden binnen normale termijnen binnen te krijgen. Als straks landen als Spanje, Italië en Frankrijk ook weer volledig opengaan - want in het afgelopen jaar hebben we daar weinig aan kunnen leveren, dan zijn onze verwachtingen hooggespannen."

In De Woonindustrie in Nieuwegein heeft Janssens een showroom op de eerste verdieping, precies tussen de twee roltrappen in. "Klanten kunnen nu eenvoudig onze collectie bekijken."

Meer informatie:
Janssens Oriënt Carpets Holland B.V.
Zevenheuvelenweg 2
5048 AN Tilburg
013 468 61 88
www.janssens-orient.nl

Carpet Rebel
www.carpetrebel.com

Perez Vloerkleden
www.perezvloerkleden.nl