Uitspraak definitief: meubelketen moet boete van 350.000 euro toch betalen

Het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBb) stelt, net als de rechtbank in Rotterdam eerder, dat de door het Autoriteit Consument en Markt (ACM) vastgestelde boete van 350.000 euro terecht is opgelegd aan zitmeubelspecialist Seats and Sofas.

Het CBb oordeelt dat de ACM terecht twee overtredingen heeft vastgesteld en daarvoor boetes heeft opgelegd aan meubelketen Seats and Sofas. De ACM heeft volgens het CBb niet in strijd gehandeld met het gelijkheidsbeginsel door Seats and Sofas een boete op te leggen. De boetes blijven daarom in stand en worden met deze uitspraak definitief.

De Edge, een ruime hoekbank in de collectie van Seats and Sofas. FOTO TER ILLUSTRATIE

Waar ging de zaak over?
Van januari 2016 tot medio maart 2017 adverteerde Seats and Sofas in huis-aan-huisfolders en op haar website met ‘van-voor prijzen’, terwijl zij de hoge ‘van-prijs’ nooit had gerekend. Hierdoor werd een prijsvoordeel gesuggereerd dat niet bestond. Dit is een oneerlijke handelspraktijk.

Daarnaast waren meubels in de winkels niet voorzien van correcte beprijzing. Alleen met hulp van de verkoper en de prijslijst in de winkel konden consumenten erachter komen wat een specifiek meubel kostte. Dit is in strijd met de Prijzenwet. De consument moet aan de hand van het prijskaartje zelfstandig de prijs van het product kunnen vaststellen.

De ACM had aan Seats and Sofas in 2018 twee boetes opgelegd van in totaal 350.000 euro. Het CBb heeft geoordeeld dat de ACM deze boetes terecht heeft opgelegd.

Bron: Rechtspraak.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.