Volgens Ecodesign specialist Rotpunkt

Dit zijn de keukentrends voor 2021

Rotpunkt, de met een award bekroonde fabrikant van Duits keukenmeubilair, geeft alvast een kijkje in de nieuwste keukentrends voor 2021.

Matt Philips, hoofd UK operations bij Rotpunkt: “Wanneer we kijken naar volgend jaar dan verwacht ik dat de keuken de voornaamste focus zal blijven voor de moderne huiseigenaar en dat ‘hybride keukenontwerp’ heel groot zal worden onder invloed van de huidige levensstijl, die in toenemende mate op thuiswerken gericht is. De manier waarop we nu leven, heeft de grenzen verlegd voor het ontwerp van nieuwe keukens, waarbij er sprake is van een groeiende vraag naar duurzame inrichtingsoplossingen die aan hoge specificaties moeten voldoen en ontworpen zijn om een scala aan gebruiksmogelijkheden te faciliteren, variërend van koken, dineren, gasten ontvangen tot thuiswerken.”

Rotpunkt is blij om in 2021 een uitgebreide serie nieuwe keukenontwerpen en innovaties aan te kunnen bieden, die duurzaam worden geproduceerd en  origineel van ontwerp zijn. Hieronder geeft Matt een indruk van de trends die men volgend jaar kan verwachten.

Hoogte benutten: Opbergoplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de hoogte van een ruimte zullen volgend jaar naar verwachting aan populariteit winnen. Huiseigenaren  kunnen de ruimte in huis optimaliseren door gebruik te maken van de vloer, wanden en het plafond. Innovatieve opbergoplossingen die aan het plafond worden bevestigd, zullen bepalend zijn binnen deze trend en naast extra opbergruimte tevens een architecturaal accent toevoegen en nieuwe mogelijkheden voor de inrichting van het keukeneiland en de ingebouwde afzuigsystemen scheppen.

Tweekleurig design: Het gebruik van kleur was in 2020 ingetogen en doelgericht, waarbij kleur en materiaal werden gebruikt om een contrasteffect te creëren tussen twee afwerkingen, zoals onbewerkte houten planken tegenover gitzwart meubilair. Keukenmeubilair dat rijk is aan contrasten is stijlvol en intens en zal de eigentijdse keuken ook volgend jaar definiëren. Voor open keukenconcepten zullen naar verwachting krachtig zwart, grijsnuances en authentiek hout de boventoon voeren.

Blended living: Als 2020 ons iets duidelijk heeft gemaakt dan is dat dat ‘blended living’ onze tweede natuur in huis is geworden en ook volgend jaar zullen de interieurtrends het idee van de keuken en woonkamer als één complexe ruimte blijven omarmen.  Alles wijst erop dat veelzijdige meubelstukken, die comfort toevoegen en de woonruimte flexibeler maken, in trek zullen raken, variërend van glazen opbergmeubelen met geïntegreerde slimme verlichting, wand- en plafondopbergsystemen tot aan volledig uitgeruste keukeneilanden, die ruimte bieden om te koken, eten en werken.

Grafische lijnen: Bereid u voor op geometrische, hoekige meubelen, geïnspireerd op de zuivere lijnen van de architectuur  van de jaren tachtig. Op de juiste manier gebruikt, zullen ze een accent van horizontale en verticale lijnen creëren, die ook kunnen worden benut om de hoogte of breedte van de keuken te optische te vergroten. Lineaire profielen zullen in 2021 een belangrijke rol spelen en dat zal van invloed zijn op het meubelontwerp, met speciale designelementen zoals kasten met greeplijsten, geïntegreerde vlakke plinten, op maat gemaakte panelen en opvallende randafwerkingen.

Schoon geweten: Uit ons onderzoek is gebleken dat mensen die van plan zijn een keuken te installeren zich steeds bewuster bezighouden met de milieuaspecten voor zij tot aankoop van een product overgaan. Tweede generatie materialen, die gerecycled of een imitatie zijn, vormen een geweldig alternatief om de nieuwste keukenontwerpen uit te kunnen voeren zonder het milieu schade toe te brengen. Laminaatoplossingen lenen zich hier bij uitstek voor, waarbij metaal- en houteffect de meest veelzijdige oplossingen zullen zijn om volgend  jaar voor ‘groen’ te kiezen.

Bron: Homedesignandarchitect


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven