Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interface lanceert nieuwe tapijttegels met CO2-negatieve backing

Eerder werd bekend dat vloerenproducent Interface wilt innoveren met een mindere CO2-uitstoot. het bedrijf heeft NY+LON Streets ontworpen als een integraal product. De boven- en onderkant zijn op elkaar afgestemd en zorgen samen voor een prachtig, duurzaam product.NY+LON Streets is een urban tapijtcollectie. De tegels in deze collectie nemen je mee op reis naar twee van 's werelds meest iconische steden: New York en Londen. De collectie bevat zes producten. In Wheler Street, Old Street, Dover Street en Reade Street zijn bekende straattexturen terug te vinden in verschillende gradaties. Het ontwerp van Mercer Street bestaat uit een bijzonder rasterpatroon en Broome Street voegt er een eigentijdse kleur aan toe. De bovenkant bevat een hoog percentage gerecyclede content.

De collectie maakt gebruik van onze nieuwe CO2-negatieve backing, CQuest Bio. De materialen in de backing, op zichzelf staande basis, zijn netto CO2-negatief - wat onze CO2-voetafdruk aanzienlijk verkleint.

CQuest Bio is een vinylvrije, niet-bitumen backing gemaakt van een bio-composiet met biobased en gerecyclede vulstoffen. Deze materialen zijn, gemeten op een zelfstandige basis, netto CO2-negatief, waardoor de CO2-voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind.

NY+LON Streets heeft geen negatieve embodied CO2-voetafdruk, maar is CO2-neutraal gedurende de volledige levenscyclus van het product via ons Carbon Neutral Floors-programma.

Meer informatie:
Headlam
www.headlam.nl 

Publicatiedatum: