Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zanotta presenteert vier nieuwe bedden

Het Italiaanse meubelhuis Zanotta brengt vier nieuwe projecten uit in de beddencollectie, Ricordi, Florin, Grangala en Greta. De materialen en stoffen van de ontwerpen behouden een identiteitskarakter dat wordt gedefinieerd door het evenwicht van combinaties en kleurcontrasten.

Ricordi, een ontwerp van Spalvieri & Del Ciotto
Het bed is ontworpen als een intiem object dat tegelijkertijd eenvoudig en authentiek is. Het heeft een eenvoudige structuur en onberispelijke details. Het gewatteerde hoofdeinde geeft comfort bij het lezen en kan worden bekleed met stof of leer, beide met afneembare hoezen. De poten van het bed zijn van vervaardigd van eikenhout, gebeitst in naturel of zwart en zijn met mechanische verbindingen aan het bedframe bevestigd. De zijkanten en het voeteneind van het bed zijn ook gewatteerd en worden gedragen door een constructie met poten die matzwart zijn geschilderd. De eenvoud van het ontwerp van Ricordi gaat terug naar een tijd waarin dingen werden gemaakt om lang mee te gaan en de schoonheid van het leven door de jaren heen te begeleiden. 

Florin, een ontwerp van Roberto Lazzeroni
Met dit bed is traditie geherinterpreteerd in een hedendaagse ontwerp met een ironische en lichte geest. Het gestoffeerde hoofdbord bestaat uit twee grote, zachte afzonderlijke elementen die zijn versierd met bloemmotieven. Het frame is vervaardig van gelakt hout en de bedomranding bedekt met stof of leer.  

Grangala, een ontwerp van Gabriele Rosa
Het ontwerp valt op door het dubbele hoofdbord dat wordt gevormd door twee parallelle rechthoekige panelen van verschillende afmetingen. De afstand tussen beide is wat hun relatie interessanter maakt, omdat er de mogelijkheid is om opslagruimtes in te bouwen. Het ranke en eenvoudige frame zorgen ervoor dat het bed een robuust doch elegant is.

Greta, van de hand van Roberto Lazzeroni
Het ontwerp kenmerkt zich door het grote hoofdbord dat het bed aan beide zijden omsluit Het frame en de aluminium gegoten poten zorgen ervoor dat het bed elegant en rank lijkt. De bedekking van het hoofdbord kan worden aangepast met een geometrische decoratie, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Bron en foto's van de modellen: Archiportale


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven