20e verjaardag Mayday gevierd met Limited Edition

De iconische Mayday lamp bestaat 20 jaar en om dit te vieren geeft het Italiaanse lampenhuis Flos een Limited Edition van 2020 stuks uit. Deze zijn voorzien van een speciale verpakking gemaakt in de vorm van een gereedschapskist voorzien van serienummer, dat overeenkomt met het nummer op de lamp, en handtekening van de ontwerper. De lamp is hiermee een echt collectors item geworden.

De lamp is in 1999 ontworpen door Konstantin Grcic en in 2000 begon Flos met de productie ervan. De Mayday lamp wordt wereldwijd gezien als een klein meesterwerk in al zijn minimalistische eenvoud. De ontwerper heeft zich laten inspireren door werkplaatslampen en in 2001 won de lamp de prestigieuze Compasso d’Oro prijs. De jury roemde Mayday om zijn flexibiliteit in het gebruik en het gemak waarmee het verplaatst kan worden.  

Mayday wordt gezien als een universele lamp die geschikt is voor de meest uiteenlopende toepassingen en plekken, vanwege de verschillende functionele elementen. De lamp is voorzien van een praktische handgreep waaraan de aan/uit-knop is bevestig, een haak om de lamp op de hangen, een grote conisch gevormde diffuser en twee pennen om de vijf meter lange kabel om te wikkelen.

Bron en meer foto's: Archiportale


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven