Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzame upcycling-designer is werkzaam in de interieurbranche

No Waste decoration levert bijdrage aan SBS6-programma GreenMakeOver

Monique Dickhaut is eigenaar van No Waste decoration. De Hoofddorpse streeft naar een wereld waar interieurdesign en circulariteit hand in hand gaan. In haar vroegere carrière verbaasde zij zich over de grote hoeveelheden mooie materialen die weg werden gegooid bij interieurzaken. Iets wat zij met eigen ogen zag tijdens haar werk als styliste bij een grote interieurwinkel. De meest prachtige behangboeken en gordijnstalen werden na verloop van tijd de container ingegooid. Kwalitatief hoogwaardige materialen die zo op de alsmaar groeiende afvalstapel belandden. Creatief als Monique is, ging zij aan de slag met deze restmaterialen, die zij liever pareltjes uit de container noemt. Zo is haar bedrijf ontstaan. Komende zondag is ze te bewonderen in het televisieprogramma GreenMakeOver van SBS6. 

Monique Dickhaut werkt graag met pareltjes uit de container.

Nadat het SBS6-team van GreenMakeOver al op vele locaties in Nederland is geweest, is het op 6 december de beurt aan No Waste decoration, om een bijdrage te leveren aan een make-over in Den Haag. "En wat een toffe uitdaging is dat!", blikt Monique al met veel plezier vooruit.

De bovenwoning van ene Matthijs wordt onder handen genomen. Die is echt toe aan isolering, nieuwe kozijnen, en vele energiebesparende oplossingen. Monique van No Waste decoration is gevraagd om de bestaande gordijnen te vermaken. "Deze zijn afkomstig uit een andere woning en moeten worden ingekort en verbreed. Binnen een week is het gepiept. En opgepimpt met applicaties van hoogwaardige reststoffen van de bekende Nederlandse gordijnenleverancier Eijffinger. Niet alleen prachtig, maar ook zinvol om scheuren of vlekken te verdoezelen", laat Monique weten.

Van de overgebleven gordijnstof heeft ze nog twee kussens gemaakt. "En een kersenpitzak die opgewarmd, een heerlijk alternatief is voor een kruik", voegt ze er nog aan toe. Veilig en geschikt voor 0 – 100+. Een heel fijn duurzaam cadeau.

Gwen Jansen (rechts) van GreenMakeOver bekijkt de creaties van Monique Dickhaut, eigenaar van No Waste decoration.

Liefhebbers kunnen aanstaande zondag vanaf 16.00 uur kijken naar de GreenMakeOver op SBS6. "Je kunt het verbluffende resultaat bekijken en alle andere bijdragen die leiden tot een verbeterde en comfortabele leefomgeving. Met kleine ingrepen kan ieders huis grootse verbeteringen opleveren. Met fijn woonplezier en kostenbesparing tot gevolg", somt Monique op.

No Waste decoration is dus gespecialiseerd in hergebruik voor het interieur. "Heb je ook wel eens de vraag: gooi ik het weg of kan ik er nog iets mee? Hoe bespaar ik geld en lever ik een bijdrage aan het milieu? Ik zoek een oplossing voor mijn 'afval'? En wil dat decoratief en nuttig inzetten in huizen? Neem dan vrijblijvend contact met me op en samen kijken we hoe het een nieuw doel krijgt. Als upcycling designer met meer dan 25 jaar ervaring in de interieurbranche zorgen we dat oud en nieuw samen komt in een moderne setting. Aangevuld met interieuradvies, stylingtips en workshops."

Voor bedrijven, hospitality en vrije tijdbranche zijn er originele opties om ieders duurzame verhaal door middel van producten te laten stralen in een nieuw jasje. Onder andere vertaald naar StoryTelling Kussens.

Meer informatie:
No Waste Decoration
www.nowastedecoration.nl
GreenMakeOver
www.greenmakeover.nl