Lampencollectie lijkt op een bos in herfsttooi

Larose Guyon onthult Automne, een exclusieve ‘limited-edition’ lampencollectie die de grenzen van sculpturale verlichting overschrijdt en waarin artistieke invloeden werden omarmd. Met keuze uit drie modellen, waarvan er ieder maar 16 stuks worden vervaardigd, komen kunst, mode, functionaliteit samen in een tijdloos elegante collectie.

“Wij zijn een ontwerpstudio die zich in een kleine stad bevindt. Deze collectie vat de ware essentie van het verhaal van Larose Guyon samen,” zegt Audrée L. Larose, mede-oprichter van Larose Guyon. “Automne is geïnspireerd op de natuur en wordt met de grootste zorg met de hand vervaardigd voor degenen die op zoek zijn naar een modieus, functioneel kunstwerk in plaats van een standaard lamp.”

De artistieke visie en edele materialen waarmee de modellen Duvet des Chardons, Fleurs de Velours en Valse au Crepuscule tot stand zijn gekomen, definiëren de natuurlijke elementaire vormen van deze collectie. LED-lampen met kaarslichteffect laten de glinstering van het in overvloed aanwezige goud en messing in ieder van de ontwerpen extra goed uitkomen.

“Ondanks dat ze onderling verbonden zijn door het Automne (herfst)-thema heeft ieder model uit deze collectie een geheel eigen karakter,” legt Félix Guyon uit, mede-oprichter van Larose Guyon. “De diversiteit van hun schoonheid staat voor de vele verwonderingen die men tegen kan komen tijdens een boswandeling op een mooie herfstdag.”

Duvet des Chardons heeft de organische vorm van een distelpluis met een gepolijst messing of gouden afwerking.

Het warme licht dat de mondgeblazen glazen bolvormige kappen verspreiden, roept de sfeer van kaarslicht op, en doet de 350 meter aan smalle, goudkleurige kettingen schitteren, waardoor het ontwerp van dit stuk echt tot leven komt. De 24 karaat goud vergulde structuur van massief messing houdt de kettingen samen en biedt plaats aan het verlichtingsmechanisme van dit model.

Fleur de Velours verkent de kleurrijke kant van de natuur door de veranderede tinten en unieke vormen van de exotische fluweelboom te vangen. Het ambachtelijk bewerkte kopervezel verbeeldt de roodkoperen kleur van haar bladeren in de herfst en zijn als een soort ‘gewei’ op de stevige messing structuur bevestigd. Mondgeblazen glazen kappen verlichten de kleurrijke vormen en zijn verguld met 24 karaat goud.

Valse au Crepuscule, het derde model uit de Automne-collectie, is uitdagend en tegelijk discreet, en roept de schoonheid op van een moment dat in de tijd bevroren lijkt te zijn.

Dit kunstzinnige ontwerp weet de sensuele vormen van de natuur moeiteloos te combineren met de opzichtigheid van juwelen, waarbij honderden bladeren van kopervezel aan een handgeweven net van gouden draden werden bevestigd. De doorzichtige mondgeblazen glazen lampenkappen verspreiden een warm licht en doen de 24 karaat goud vergulde versieringen schitteren.

Teruggeven aan de natuur is een thema waar Larose Guyon zich sterk mee verbonden voelt en in samenwerking met de non-profit organisatie One Tree Planted reserveert zij een deel van de inkomsten voor het planten 1.000 bomen voor ieder verkocht stuk uit de Automne-collectie. Dit betekent dus dat er in totaal 50.000 bomen geplant zullen zijn tegen de tijd dat de collectie is uitverkocht.

De trotse bezitters van de stukken uit de Automne-collectie van Larose Guyon kunnen zelf beslissen in welke van de vele regio’s waar de organisatie One Tree Planted actief is deze bomen worden geplant. Larose Guyon zal hiervoor officiële certificaten verstrekken.

Larose Guyon en haar klanten zullen hiermee bijdragen aan het beschermen van het klimaat, verbeteren van de luchtkwaliteit en herstellen van ecosystemen, zodat ook toekomstige generaties zullen kunnen genieten van deze unieke en magische planeet die aarde heet!

Kunst om meer dan alleen de kunst.

Larose Guyon, dat is gevestigd in Verchères, Quebec, een pittoreske enclave aan de zuidkust van Montreal, staat bekend om haar met de hand vervaardigde ontwerpen en tijdloze sculpturale stukken. De ontwerpen uit de Automne, collectie, waar twee jaar aan werd gewerkt, zijn doordrenkt van rijke, betoverende vertellingen, en brengen de inspirerende omgeving die Larose

Guyon omringt tot leven als een ode aan de natuur in al haar wonderbaarlijke pracht.

De poëtische verhaallijn achter deze collectie brengt een balans tussen oude ambachten en eigentijdse esthetiek tot stand, met hoogwaardige materialen die ieder ontwerp uit deze collectie een eigen verhaal laten vertellen. Automne is het toonbeeld van een uitzonderlijk oog voor detail en vakmanschap. Ieder sculpturaal stuk werd met de grootste zorg met de hand vervaardigd en het vergde 120 uur aandacht en precisie van lokale ambachtslieden om de stukken uit deze ongeëvenaarde collectie te maken.

Hoewel de ideeën achter deze kunstzinnige ontwerpen bovenaards lijken, weet Larose Guyon hun essentie te vatten in een analoge voorstelling van de fantastische wereld van Automne. In een korte avant-garde video vertelt Larose Guyon het verhaal van mensen die zich in een magisch bos van licht en kostbare materialen wagen. Als verborgen schatten verschijnen dan botsen natuurlijke schoonheid, edele materialen en vakmanschap met het oogsten van de kwetsbare elementen van Automne. Het verhaal vertelt op artistieke wijze welk pad de twee ontwerpers van Larose Guyon bewandelen, die beiden op zoek gingen naar inspiratie in de bosrijke omgeving die hen omringt, die hen inspireerde tot het creëren van de Automne-collectie.

“Onze visie gaat verder dan alleen het afleveren van een product. Automne is hiervan het bewijs,” zegt Larose. “Iedere nieuwe creatie van Larose Guyon is geïnspireerd op een nieuw verhaal en ons gezamenlijke oeuvre is een verhaal dat voortdurend wordt geschreven.”

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven