Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kvadrat ontwerpt bekleding voor de nieuwe collectie Arper-stoelen

Om de introductie van haar nieuwe collecties Adell en Aston Club-stoelen 2020 te markeren, heeft Arper vier stoffen gekozen uit de Kvadrat/Raf Simons-collectie.

Sinds de lancering van de eerste collectie in 2014 streeft Kvadrat/Raf Simons ernaar grensverleggende meubelstoffen te creëren door de unieke esthetische visie van deze ontwerper en de ongeëvenaarde technische expertise van Kvadrat te combineren. Simons kennis van mode, kunst, muziek en architectuur speelde een rol bij de totstandkoming van deze collectie stoffen en accessoires. De brede interesse die de inspiratie vormt voor Simons werk als modeontwerper was eveneens van invloed op de ontwikkeling van deze interieurstoffen, die gekenmerkt worden door een discreet palet aan elegant gemoduleerde kleuren en texturen en uitnodigen tot combineren.

Anna Vilhelmine Ebbesen, hoofd consumentendesign bij Kvadrat, zegt het volgende over de nieuwe stoffencollectie die tot stand kwam in nauwe samenwerking met Raf Simons: “Iedere stof heeft een sterk eigen karakter. In elk ontwerp spelen textuur en kleurenspel een belangrijke rol. Met name kleur is cruciaal. Dit is een belangrijk, sprekend element waaraan meubelen hun kracht ontlenen.”

Atom en Balder 3 benadrukken  de zachte vormen van Adell, terwijl Sonar 3 en Ria de opvallende en elegante belijning van het model Aston Club het best uit laten komen.

Adell is een loungestoel die werd ontworpen door Lievore + Altherr Désile Park. Het meubel wordt gekarakteriseerd door een zachte en uitnodigende vormgeving, met afgeronde hoeken. Het ontwerp roept herinneringen op aan kostbare aandenkens uit de natuur, wat deels te danken is aan haar duurzame eigenschappen, zoals de zitschaal, die voor 80% uit gerecycled plastic bestaat. Ook de speciale textuur die op het oppervlaktemateriaal is aangebracht, draagt hieraan bij en bestaat uit meer dan 500 met de hand ontworpen lijnen, geïnspireerd op de jaarringen van bomen en streeppatronen op schelpen.

Jeanette Altherr, partner bij Lievore + Altherr Desile Park, de studio die verantwoordelijk was voor het Adell-ontwerp: “Textuur en kleur waren grotendeels bepalend voor de Adell-collectie. “We wilden de natuurlijke textuur ook terug laten komen in de stoffen en daarom kozen we collecties met rijkere,  gevarieerde texturen die perfect pasten bij de kleuren van de zitschaal.”

Atom is een grovere bouclé met een op het oog onwillekeurig patroon dat zich niet herhaalt. Voor het weefsel werden twee bouclégarens gebruikt die werden verwerkt tot een monochrome draad. Het resultaat is een stof met een natuurlijke ongekunstelde uitstraling

De subtiele kleurnuances in Balder 3 geven de nieuwe longchair Adell een uitnodigende zachtheid. Balder 3, een stof die oorspronkelijk ontworpen is door Fanny Aronsen maar opnieuw werd ingekleurd door Raf Simons, is geweven met drie kleuren garen in een onregelmatig geweven patroon waardoor er verfijnde kleurnuances in de stof onstaan.

Aston Club is een premium loungefauteuil ontworpen door Jean-Marie Massaud. Het model is gebaseerd op het Aston-ontwerp dat veel comfort biedt en tegelijk opvallend en elegant is. Een sfeervol silhouet dat goed te combineren is met andere stukken. Dit opvallende meubel straalt rust en vertrouwen uit. De krachtige, klassieke lijnen geven dit meubel, dat werd ontworpen voor optimaal comfort, een tijdloze allure.

Jean-Marie Massuad, ontwerper van Aston Club: “Deze nieuwe serie stoffen versterken de persoonlijkheid en het karakter van dit product. We hebben exclusieve stoffen toegevoegd aan de huidige elegante collectie van Arper, waardoor de Aston Club geschikt is voor zowel het meest klassieke als radicale interieur. Stylisten en architecten zullen dit nieuwe icoon zeker in hun ontwerpen opnemen.”

Sonar 3 laat het nieuwe ontwerp van de Aston Club-fauteuil perfect uitkomen. Deze stof, die is geïnspireerd op de fijne tweedstoffen uit high fashion-kledingcollecties, biedt een complexe en gedistingeerde mix van kleuren en texturen. De dominante kleuren van het weefsel worden gedempt doordat er ook complementaire en contrasterende kleuren in werden verwerkt, met een geraffineerd en smaakvol totaaleffect.

Het kleurgebruik in Ria is geïnspireerd op het pointillisme. Voor alle kleuren uit de Ria-collectie werden drie kleuren garen gecombineerd. De basis van het weefsel bestaat uit een dunner, eenkleurig garen, waar twee kleuren dikker garen doorheen werden geweven om een verfijnde stippentextuur te creëren.

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven