Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mervision Agency voegt nieuwe producten toe van Finse familiebedrijven

Mervision Agency presenteert nieuwe producten van de merken BEdesign en Verso Design, en laat een aantal highlights zien.
Deze genoemde merken zijn van oorsprong Finse familiebedrijven die toevalligerwijs beide opgericht zijn en gerund worden door twee zussen. De design- en productieprocessen vinden nog steeds plaats in Finland en beide merken hebben een sterke focus op functionaliteit en duurzaamheid. Ze halen hun inspiratie voor de designs veelal uit de Finse natuur. Zowel BEdesign als Verso Design hebben onder andere design werkplekken en kledingrekken in de collectie. Deze zijn juist in deze tijd een prachtige aanvulling ook op thuiskantoren.

BEdesign streeft niet alleen naar het creëren van functionele designstukken, maar werkt ook aan een duurzamere manier van leven. Ze streven ernaar om een ​​blijvende positieve invloed te hebben, zowel bij klanten thuis als op deze planeet. Dit doet BEdesign door te kiezen voor fabrikanten die dezelfde passie voor het vak en de kleinste details daarvan delen. BEdesign werkt samen met fabrikanten die zich inzetten voor productie van hoogwaardige stukken met een lange levensduur.

Pebble Sofa bed
Een toevoeging aan de collectie van BEdesign is dit Pebble Sofa Bed, waarvan de stof gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. ‘Een harmonieuze combinatie van functie, stijl en comfort.’

Pebble Sofa Bed combineert een doordacht zit- en slaapcomfort tot in het kleinste detail. De bank verandert eenvoudig in een ruim en comfortabel bed voor een gegarandeerd goede nachtrust. Door het lichte openingsmechanisme is de transformatie van bank naar bed, en andersom, moeiteloos. Deze sofa is uiteraard ontworpen en vervaardigd in Finland.
 
Pebble Sofa Bed is het resultaat van een exclusieve samenwerking met de Finse meubelfabrikant Pedro. Duurzaamheid is leidend geweest voor deze samenwerking. Dit is terug te zien in het tijdloze design, Finse fabricage en het gebruik van hoogwaardig hout en gerecyclede materialen. De poten zijn gemaakt van massief eikenhout en het frame van berkenhout. De rugkussens zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Per sofa worden ongeveer 250 gerecyclede petflessen gebruikt.

De ontwerptaal combineert natuurlijke elementen met architectonische vormen. Dankzij zijn minimalistische en lichte uitstraling past Pebble Sofa Bed in alle soorten ruimtes.

Verso Design
Voor Verso Design is het belangrijk om producten te ontwerpen die gemaakt zijn van gemakkelijk recyclebare, natuurlijke materialen, met respect voor het milieu. Ze willen de wegwerpcultuur bestrijden door producten zo te maken dat ze van generatie op generatie mee kunnen gaan.
Een belangrijke schakel in het geheel is de fabricage, die ze nog altijd regionaal willen houden. Alle producten worden vervaardigd in Finland of in de omliggende gebieden in Zweden en de Baltische staten. Ze besteden veel tijd aan het zoeken naar goede fabrikanten en leren hun praktijken kennen. Zo zijn ze ervan verzekerd dat de kwaliteit constant blijft en alles op tijd wordt geleverd. Zij vinden het belangrijk dat ze aan klanten kunnen uitleggen onder welke omstandigheden de producten zijn vervaardigd.

Nieuw in de collectie van Verso Design is het Tikas bureau, gemaakt in Finland. De onderdelen zijn met elkaar verbonden door houten pluggen, hierdoor heb je geen schroeven of gereedschap nodig om je bureau in elkaar te zetten. Door een slim concept is bij beperkte afmetingen toch veel opberg- en werkruimte gecreëerd. 

BEdesign en Verso Design worden in de Benelux vertegenwoordigd door Mervision Agency BV; een agentschap met Finse designbrands met haar showroom in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Mervisions andere brands zijn onder andere Marimekko en de handgewoven vloerkleden van Finarte. Een afspraak maken om langs te komen kan zeven dagen per week en natuurlijk rekening houdend met de huidige maatregelen.

Meer informatie:
Mervision
[email protected] 
www.mervision.com